Anne Karnındaki Bebek Nasıl Kilo Alır ? Kilo Alması İçin Yenmesi Veya İçilmesi Gerekenler;
Süt; Süt ve süt ürünleri anne karnındaki bebeğin kemik gelişimi için önemli bir besin kaynağıdır. Her sabah ve akşam yatmadan önce 1 su bardağı süt içilmelidir. Anne bebeğini beslediği için annenin de kalsiyum kaybını karşılamış olur. Fakat anne süt içemiyor ise, mideniz kabul etmiyorsa bunun yerine süt ürünlerini tüketebilirsiniz. Mesela; peynir, yoğurt, ayran gibi...
Yumurta; Bebeğin kilo alması için proteine de ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacı her sabah 1 tane haşlanmış yumurta yiyerek karşılayabiliriz. Evet sadece yumurta mı tabi ki hayır bulgur pilavı, nohut, fasulye, et, balık gibi besinlerde protein bakımından zengindir.
Muz; Bebeğin gelişimi için ara öğünlerde 1 adet muz, günde 1 adet olacak şekilde tüketilebilir. Muz lif bakımından zengin bir meyvedir. Bebeğin kuvvetli bir kemik yapısına sahip olması için yenmelidir.
Pekmez; Anne her sabah kahvaltısında dut veya üzüm pekmezi tüketmelidir. Bebeğin vücut yapısında kan yapabilme özelliğine sahiptir. Kan bebeğin dolaşım sistemini ve dokularında oksijen taşıma seviyesini belirler. Bu da bebeğin vücut gelişimine etki eder.
Fındık, Fıstık veya Ceviz; Bebeklerde zeka gelişimi en fazla 1-3. aylarda gerçekleşir. Sağlıklı bir şekilde zeka gelişimi için omega-3, bakır, çinko, folik asit, B vitamin değeri yüksek olan fındık, fıstık veya ceviz gibi besin maddeleri günde en az bir avuç dolusu tüketilmelidir. Bebeğin zeka gelişimi için önemli besin kaynaklarıdır.
Balık; Anne adayları haftada en az iki kere balık tüketmelidir. Balık fosfor, A ve D vitaminleri, potasyum bakımından zengindir. Bebeğin göz ve beyin gelişimi, kuvvetli bir hafızaya sahip olması, kemik gelişimi, kalp ve damar gelişimi için tüketilmesi gerekir.
Tam Tahıllı Gıdalar; Kepekli makarna, yulaf ezmesi, çavdar ekmeği, kahverengi pirinç gibi gıdalar anneye kilo aldırmazken bebeğe kilo aldıran besin kaynaklarıdır. Her gün bu besin kaynaklarından en az bir çeşidinden tüketmelidir.