Kan grubuna göre diyet; insanların kilo almasına neden olan birçok sebepler olduğu gibi fazla kilolarından kurtulmalarında da hassas durumlar vardır. Bilindiği gibi kilo besinlerle alakalıdır eğer zayıflamak istiyorsak düşük kalori yiyecekler ve besleyici yiyecekler yemeliyiz. Kan değerleri ve metabolizma hızı diyetlerde kilo vermeyi birebir etkileyen faktördür. Zayıflamak isteyen kişinin kan grubu özelliklerine bakarak diyet listesi hazırlamak kişiye oldukça faydalıdır.
Kan grubuna göre diyet nasıl olmalıdır?
Kan grubu O olanlar: Kan grubu O olanların metabolizmaları çok yavaş çalışır. Yapısal özellikleri; etobur, dayanıklı sindirim sistemi ve fazlasıyla aktif bağışıklık sistemidir.
Kilo almayı destekleyen gıdalar: Buğday, mısır, kuru fasulye, mercimek, lahana, karnabahar, yeşil hardal
Kilo vermeyi destekleyen gıdalar: Ispanak, zeytinyağı, deniz ürünleri, iyotlu tuz, kırmızı et
Kan Grubu A olanlar: Bu kana sahip kişiler strese yatkın oldukları için kilo almaya oldukça müsaittir. Ayaküstü beslenme alışkanlığınızdan vazgeçin. Yapısal özellikleri; hassas sindirim sistemi, toleranslı bağışıklık sistemi, sabit beslenme ve çevre koşullarına kolaylıkla uyum sağlamadır.
Kilo almayı destekleyen gıdalar: Et, süt ürünleri fasulye, buğday
Kilo vermeyi destekleyen gıdalar: Bitkisel yağlar, sebzeler, ananas. Kırmızı et ve tavuk yerine haftada birkaç kez balık yiyin. Eti ızgara veya fırınlayarak hazırlayın.
Kan grubu B olanlar: B kan grubuna sahip kişiler strese bağlı kilo alırlar. Yapısal özellikleri; dengeli, güçlü bağışıklık sistemi ve süt ürünleri tüketicisidir.
Kilo almayı destekleyen gıdalar: Mısır, mercimek, yer fıstığı, buğday
Kilo vermeyi destekleyen gıdalar: Yeşil sebzeler, kırmızı et, yumurta süt ürünleri
Kan grubu AB olanlar: AB kan grubuna sahip kişiler kilo almaya meyilli olduğu için yediklerinize, içtiklerine dikkat etmelidir. Yapısal özellikleri; A ve B gruplarının modern birleşimi ve hassas sindirim sistemidir.
Kilo almayı destekleyen gıdalar: Et, fasulye, çekirdek, mısır, esmer buğday
Kilo vermeyi destekleyen gıdalar: Sebzeler, elma, deniz ürünleri, süt ürünleri, zeytinyağı