Diyet Pasta Kilo problemi yaşayan bireylerin sıkça karşılaştığı bir sorun da pasta ve kurabiye gibi atıştırmalıkları tüketememeleridir. İster zayıflamak isteyenler için olsun, isterse şeker hastalığı olan bireylerin tüketebilmesi için olsun, diyet pasta oldukça güzel bir alternatiftir. Diyet pasta, bildiğiniz pastaların aksine çok farklı olarak hazırlanır. Diyet pasta yaparken kullanacağınız meyveler pastanın daha sağlıklı ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Normal pastalarda kullanılan yağ miktarı, pastanın kalorisinin yükselmesine yol açar. Sizin için hazırladığımız bu tarifte sıfır yağ ile kaloriyi oldukça aşağı çektik. Her zaman diyet pasta yaparken şekerli ve unlu malzemelerden daha fazla süt kullanın. Böylelikle daha hafif bir diyet pasta elde edebilirsiniz. Şeftali yerine başka meyveler de kullanabilirsiniz. Örneğin muz, kiraz, çilek, kayısı ve kivi gibi meyveler de diyet pastaya çok yakışır. Diyet Pasta İçin Gerekli Malzemeler
Diyet Pasta Nasıl Yapılır? 1 bardak sütü ayırdıktan sonra geri kalanını tencereye alın. Üzerine şekeri ve unu ilave edip karıştırın. Ocağa aldığınız karışımı karıştırarak topaklanmadan pişmesini sağlayın. Koyulaşınca ocaktan alın. Borcamı hafif ıslatın ve bisküvileri süt ile ıslattıktan sonra zemine dizin. Üzerine muhallebiden bolca dökün, yeniden bisküvileri süte batırıp diğer kata dizin. Tamamen bitene kadar aynı işleme devam edin. Son kata muhallebi dökün. Meyveleri düzgün dilimleyerek çekirdeklerinden ve kabuklarından ayırın. Üzerine dizin. Son olarak toz jölenin arkasında yazan tarife göre hazırlayıp şeftalilerin üzerine dökün. Bu diyet pastaya lezzet katacaktır. Aynı zamanda meyvelerin kabarmasını da önler. Dolapta bir saat bekledikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Diyet pasta küçük bir dilim yeterli olur. Afiyet olsun. |
Nuriyye
19 Temmuz 2024 CumaDiyet pasta yaparken şeker yerine başka bir tatlandırıcı kullanabilir miyim? Ayrıca kullandığınız diğer meyveler de şeftali kadar lezzetli olur mu?
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaElbette, Nuriye hanım, diyet pasta yaparken şeker yerine pek çok farklı tatlandırıcı kullanabilirsiniz. Örneğin, bal, akçaağaç şurubu, agave şurubu, stevia veya hurma püresi gibi doğal tatlandırıcılar iyi birer alternatif olabilir. Ayrıca, diğer meyveler de oldukça lezzetlidir ve farklı tatlar katarak pastanızı zenginleştirebilir. Örneğin, çilek, muz, elma, armut veya yaban mersini gibi meyveler de şeftali kadar lezzetli ve besleyici olabilir. Denemeler yaparak kendi damak zevkinize uygun kombinasyonları bulabilirsiniz. Afiyet olsun!