Kalın bacaklardan rahatsız olan kadın ve erkekler, bacaklarının incelmesini isterler. Rahat pantolon, etek ve elbise giyebilmek için birtakım uğraşlar verirler. İşte bacak inceltme diyeti bu uğraşların başında gelmektedir. Bacak inceltme, sağlıklı bir diyet ve egzersizlerle mümkün hale gelebilir. Bacak inceltme diyetiyle bacakları eritmek mümkündür. Sağlıklı beslenme ve kontrollü yeme ile bu hayali gerçekleştirmek kolaydır.
Bacak İnceltme Diyeti Öncesi
Bacak inceltme diyetine başlamadan önce, bacakları doğal yollarla inceltmek ve bacakların kalınlaşmasına engel olmak için neler yapılabilir öğrenmekte ve uygulamakta fayda vardır. - Sağlıklı Yağlar Kullanılmalı: Yağların kilo aldırmada önemli bir faktör olduğu herkes tarafından bilinir. Ancak her yağın kilo aldırmayacağı unutulmamalıdır. Örneğin, zeytinyağı hem sağlık açısından büyük önem taşır. Ayçiçek yağı, balık yağı ve badem yağı gibi yağlar da sağlıklıdır. Bu yağları tüketmekte zarar yoktur.
- Tahıl Tüketilmeli: Birçok kişi, bacak inceltme ve fazla kilolardan kurtulmak için karbonhidratlı ürünlerden uzak durulması gerektiğini düşünür. Ancak, tahıl ürünleri vücudun temel ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri sağlar. İçerdikleri lifler sayesinde açlığı bastırır ve bacakları inceltmeye yardımcı olur. Özellikle işlenmiş besinler, kurabiye, pasta, kek, beyaz ekmek gibi ürünler ve yağ ile şeker oranı yüksek besinlerden uzak durulmalıdır.
- Alkol Bırakılmalı: Aşırı alkol tüketimi selülit oluşmasına neden olur ve bacakları kalınlaştırır. Alkolün içindeki yüksek miktarda yağ ve şeker bu duruma sebep olur. Bu yüzden alkolden mümkün olduğunca uzak durmak gerekir. Bu şekilde bacak inceltme diyetinden önce alkol bırakılırsa çok faydalı olacaktır.
- Protein Gerekliliği: Güzel bir bölgesel zayıflama diyetinde protein çok önemlidir. Bacak inceltme diyetinde balık eti, hindi eti, tavuk eti gibi besinlerin yanı sıra yoğurt, peynir, süt ürünleri ve baklagiller yeterli miktarda tüketilmelidir. Protein açısından zengin ürünler, normal öğünlerde ve ara öğünlerde mutlaka tüketilmelidir.
- Sabah: Bir bardak portakal suyu, limonlu çay ve bir dilim ekmeğin yanında fazla şekerli olmayan reçel tercih edilmelidir.
- Ara Öğün: Sabah kahvaltısından öğle yemeğine kadar olan zaman diliminde belirli miktarda meyve tüketimi yapılmalıdır. Örneğin elma, armut gibi.
- Öğle: Derisiz tavuk ızgara ve mercimek tüketilmelidir. Yanında bir dilim çavdar veya tahıllı ekmek olabilir. Alternatif olarak makarna, salam, zeytinyağlı köfte veya erik de tüketilebilir.
- Ara Öğün: Öğle yemeği ile akşam yemeği arasında bir bardak kahve ve bir bardak yağsız süt içilmelidir.
- Akşam: Közlenmiş patates, deniz ürünleri ve bir dilim tahıllı ekmek yenilebilir. Tercihen patates ezmesi de tüketilebilir.
|