Diyet Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Diyet Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Yemekleri

Diyet yemekleri, kilo vermek ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için birçok kişinin başvurduğu etkili bir yöntemdir. Diyet, düzenli ve doğru yapıldığında amacına ulaşır. Diyet yaparken tüketeceğiniz yiyeceklerin özenle seçilmesi gerekir. Diyet yemekleri, düşük kalorili olmalarının yanı sıra lezzetli de olmalıdır ki kişiyi yemek konusunda tatmin etsin. Aksi takdirde, gözünüz başka yemeklere kayabilir.

Bununla beraber, doyurucu özelliklere sahip olan diyet yemekleri oldukça hafif tercih edilmeli ve kararında tüketilmelidir. Birçok kişinin hayatında dönem dönem hazırladığı diyet yemekleri, kilo probleminin kontrol altına alınması ve kişinin hayatına daha sağlıklı devam edebilmesini sağlar. Özellikle yaz günlerinin gelmesiyle fazla kilolarından şikayetçi olan kişiler, giydikleri kıyafetlerin üzerlerine yakışmasını istiyorsa, diyet yemekleri sayesinde formda kalabilir ve amacına ulaşabilirler. Aynı zamanda, oldukça kısa sürede basit bir şekilde hazırlayacağınız bu lezzetli ancak kalorisi az olan diyet yemeklerini tükettiğinizde, ilerleyen zamanlarda vücudunuzdaki değişim hem kendiniz hem de çevrenizdeki kişiler tarafından fark edilecektir.

Diyet Yemekleri Tarifleri

Sade Kırmızı Mercimek Çorbası Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağı ince kısırlık bulgur
  • 1 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber

Sade Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle kırmızı mercimekleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra düdüklü tencerenin içerisine zeytinyağını ilave edin ve üzerine kırmızı mercimeği ekleyerek hafif kavurun. Daha sonra tencerenin içerisine bir miktar su ve tuzu ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdüklü tencerenin altını 15 dakika sonra kapatmayı unutmayın. Bu arada, yıkadığınız havucun kabuğunu soyup rendeleyin. Ardından, ufak bir tencerenin içerisine rendelenmiş havuçları alarak üzerine 1 buçuk su bardağı su ilave edip haşlanmaya bırakın. İnce bulgurları da bu arada yıkayıp süzmeye bırakın. Çorbanız piştikten sonra düdüklü tencerenin havası çıktıktan sonra, kapağını açarak içerisine yıkanmış bulgurları ekleyin. Bu şekilde çorbanızı 10 dakika daha kaynattıktan sonra içerisine haşlanmış havuçları da ekleyip karıştırın. Çorbanızı servis kasesine alın ve üzerini pul biber ve ince kıyılmış dereotu ile süsleyip afiyetle tüketebilirsiniz. Diyet yemekleri listenize ekleyebileceğiniz bu lezzetli çorba, oldukça lezzetli ve tok tutma özelliğine sahiptir.

Tavuklu Makarna Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • Çeyrek paket dilediğiniz şekilde makarna
  • 300 gram karnabahar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı et gibi doğrayın ve bir tencerenin içerisine alın. Ardından, kuru soğanı soyup dörde bölün ve tavuk etinin üzerine ekleyin. Karnabaharları ufak parçalara ayırıp yıkadıktan sonra yine tencereye ilave edin. Son olarak, havucu yıkayıp dilimleyerek tencereye ekleyin. Üzerine iki su bardağı kaynar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve altını açarak 20 dakika kadar haşlanmaya bırakın. Tencerede tavuk eti ve sebzeler haşlanırken, bu arada makarnayı haşlamak için ayrı bir tencereye kaynar su ilave edin, içerisine bir miktar tuz ekleyip makarnaları haşlanmaya bırakın. Daha sonra haşlanan tavuk eti ve sebzeleri süzerek hazırlayın. Makarnanız haşlandığında, üzerine bir miktar soğuk su ekleyip süzün. Ardından, makarnayı yeniden tencerenin içerisine alın, üzerine sıvı yağ, haşlanmış sebzeler ve tavuk etleri ile bir miktar tuz ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirin. Diyet yemekleri arasında favoriniz olacak tavuklu makarnayı afiyetle tüketebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kayraalp

12 Temmuz 2024 Cuma

Diyet yemeklerinin hem lezzetli hem de düşük kalorili olması gerektiği söylenmiş, peki sıkılıp farklı yemeklere yönelmeyi nasıl engelleyebilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kayraalp, diyet yaparken lezzetli ve düşük kalorili yemekler tercih etmek, sıkılmadan rejimi sürdürmek için önemli. Öncelikle farklı baharatlar ve taze otlar kullanarak yemeklerinin tadını zenginleştirebilirsin. Ayrıca, farklı pişirme teknikleri denemek, örneğin buharda pişirme, fırında kızartma veya ızgara yapma, yemeklerine çeşitlilik katabilir. Haftalık yemek planı yaparak her gün farklı bir yemek denemek de monotonluktan kurtulmana yardımcı olabilir. Bu şekilde, diyeti bırakmadan yeni tatlar keşfedebilirsin.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hamile Diyeti Listesi

Hamile Diyeti Listesi

Sporcu Diyeti Listesi

Sporcu Diyeti Listesi

Spor Yaparak Kilo Almak

Spor Yaparak Kilo Almak

Editörün Seçtiği

Nasıl Kilo Alınır?

Nasıl Kilo Alınır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayda 8 Kilo Verdiren Diyet Listesi

Ayda 8 Kilo Verdiren Diyet Listesi

Kilo Alma Yolları Nelerdir?

Kilo Alma Yolları Nelerdir?

Karatay Diyeti Listesi

Karatay Diyeti Listesi

Montignac Diyeti Listesi

Montignac Diyeti Listesi

Diyet İçecekleri Nelerdir?

Diyet İçecekleri Nelerdir?

Güncel

Kilo Verme Kürleri Nelerdir?

Kilo Verme Kürleri Nelerdir?

7 Aylık Bebek Nasıl Kilo Alır?

7 Aylık Bebek Nasıl Kilo Alır?

Obezite Cerrahisi Sonrası Beslenme

Obezite Cerrahisi Sonrası Beslenme

3 Kilo Vermek İçin Diyet

3 Kilo Vermek İçin Diyet

Kilo Verme Yöntemleri Kadın Nelerdir?

Kilo Verme Yöntemleri Kadın Nelerdir?

Fitness Diyeti Listesi

Fitness Diyeti Listesi

Gebelik Şekeri Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Gebelik Şekeri Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ramazan Diyeti Listesi

Ramazan Diyeti Listesi

Obezite Tedavisi

Obezite Tedavisi

Diyet Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Diyet Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Sodyum Diyeti Nasıl Yapılır?

Sodyum Diyeti Nasıl Yapılır?

Reaktif Hipoglisemi Diyeti Listesi

Reaktif Hipoglisemi Diyeti Listesi

Dukan Diyeti Atak Evresi İzin Verilen Gıdalar

Dukan Diyeti Atak Evresi İzin Verilen Gıdalar