Zayıflama Diyeti, Herkes ince ve sıkı bir vücuda sahip olmak ister, bunun için hayaller kurar, bir gün o ideal vücuda kavuşacağımızı düşünürüz, fakat disiplinli bir diyet programı uygulamayınca hiç de hayaller gerçek olmuyor. Yaz aylarının başlangıcında deniz ve havuza girerken şekilsiz bir vücut ile çevredekilerin göz zevkinin sınamamak için olanca gayretimiz ile zayıflama diyeti yaparız fakat istediğimiz sonuca bir türlü kavuşamayız.
Zayıflama diyeti açlık değildir. Temel mantık sık ve az yemektir, bununla birlikte bir program çerçevesinde zayıflama diyeti yapılması daha düzenli zayıflamanızı sağlayacaktır. Ne yesem yarıyor, su içsem bile yarıyor gibi sözler doğrudur. Özellikle suyun kilo aldırdığı doğrudur, fakat kilo yapan fazla sudur. İnsan vücudunu bir torba gibi düşünürsek terleme veya idrar olarak atılmayan sular insan vücudunda kütlesel ve hacimsel fazlalık yapar. Dolayısı ile vücut su ile kilo almış olur.
Yaz aylarında zayıflama diyeti yapmak daha rahattır, yaz meyvelerinin zayıflatıcı ve serinletici etkisi kilo vermeyi eğlenceye dönüştürür, bununla birlikte yaklaşan Ramazan ayı zayıflama diyeti için bir fırsat olabilir. Tabi ki orucun bir ibadet olduğu unutulmamalıdır. İnsan vücudunda kilo yapan içerik çoğunlukla vücuda fazla gelen yağ tabakalarıdır. Şeker ise yağları birleştirici özelliğinden diyet aşamasında kullanılmamalıdır.
Asetik besinler yağların erimesine neden olur, örneğin limonun bulaşık deterjanlarında kullanılmasının asıl nedeni içeriğinde bulunan asidin yağları çözmesinden kaynaklanır. İnsan vücudundaki yağlarda asetiklere karşı dayanıksızdır. Tabi ki kontrollü tüketimi gerekir. Bununla birlikte soğuk su ile sık duş almak vücutta yağlanmayı artırabilir, bunun nedeni ise yağların soğuk su altında çözülmesinin yavaşlamasıdır.
Zayıflama diyeti nasıl yapılır?
Disiplinli bir kişi iseniz bu işi başarabilirsiniz, bunun için yapmanız gereken yaşam biçiminizi değiştirmek olmalıdır. Öncelikle sabah uyandınız, dişlerinizi fırçaladınız ve eşofmanlarınızı giydiniz, yapmanız gereken 3 km. Hafif tempolu koşudur. Koşu ile yeterli su içmeniz önerilir. Kültür fizik hareketleri yaptıktan sonra duşunuzu alın ve bir limonu bir su bardağının içine sıkın, üzerine su ekleyerek içiniz. Yarım saat sonra 3 - 4 ceviz tüketin, ceviz içinde bulunan omega 3 yağ asitleri yağların çözünmesinde oldukça etkilidir.
Normal zayıflama diyeti yapmak için yaklaşık saat:09.00 sıralarında kahvaltınızı yapın, kahvaltıda ince bir dilim yağsız beyaz peynir, bir dilik tam buğday ekmeği 3 zeytin ve greyfurt suyu içilebilir. Öğleleyin yemeniz gerekenler derisiz haşlanmış tavuk veya balık olabilir, zayıflama diyeti yapanlar kırmızı et tüketimini en aza indirmelidir. Kırmızı et içeriğinde yüzde 80 yağ bulunur. Bu besinlerin yanında yeşilik tüketmek gerekli olan diğer steroid ve lipitlerin alınmasında etkili olacaktır.
Öğle sonu saat:16.00 civarında iki üç kuru kayısı ve limon meyve suyu tüketin, bu şekeriniz ve tansiyonunuzun dengelenmesini sağlayacaktır. Alternatif olarak bu saatlerde domates suyu içmekte yağlanmanın azalmasını sağlayabilir. Akşam yemeğinde ise sadece yeşil sebzeler tüketilmeli, gerekirse biraz tuz ve zeytinyağı eklenebilir.
Alternatif zayıflama diyeti besinleri arasında kereviz suyu ve zerdeçal kullanılabilir. Bunların kullanımında diyet biraz farklıdır. Bunun için yapılması gereken önce üç gün boyunca hiç ekmek yemeden kereviz suyu, domates suyu ve zerdeçal suyu öğünler boyunca birer bardak içilir. Üç günün sonunda sabah kahvaltısına yeşillikler ile başlanabilir. Öğle yemeğinde ise kuru kayısı ve diğer meyveler yenilebilir. Saat:16 sıralarında ise bir dilim tam buğday ekmeği ile bir bardak çeşitli meyve suları içilebilir.
Akşam yemeği yemek zayıflama diyeti sırasında yenilmemelidir. Bunun yerine çeşitli yeşilliklerden fazlaca tüketilebilir. Normal zayıflama diyeti ile alternatif zayıflama diyeti farklı uygulamalar olduğundan çok kilolu iseniz alternatif zayıflama diyetini iki hafta boyunca uygulamalısınız. Fazla kilolu değilseniz dönüşümlü olarak bir hafta boyunca iki diyeti aynı anda yapabilirsiniz.