Hamilelikte Kaç Kilo Alınır, Hamilelik döneminde bir çok anne adayı fazla kilo almak istemez iken, bazı anne adayları ise kendini fazla şımartarak aşırı kilo alırlar. Bu iki durumunda bebek için sakıncalıdır. Gebelik döneminde alınan kilo olması gereken değerlerde olmalıdır. Bu değerlerde anne adayının boyuna, vücut yapısına ve hamilelik öncesi kilosuna göre değişir. Her anne adayı için ideal kilo alımı 9-12 kilo arasında olmalıdır. Tabi en önemli husus ile doğumda alınan bu kiloların doğum sonrası kolaylıkla geri verilebilmesidir.
Hamilelikte İlk 3 ay Kaç Kilo Alınmalıdır?
Anne adayı ideal kilosunda hamile kalmış ise ilk 3 ay kilo almaması öneriliyor. Aşırı kilolu anne adayı iseniz hamileliğinizin ilk döneminde kilo almak yerine 10 kilo kadar kilo verebilirsiniz.
Hamilelikte 3-6 ay Arasında Nasıl Kilo Alınmalıdır?
Hamileliğin bu döneminde ayda 1 kilo alınması öneriliyor. Anne adayı beslenmesinde aldığı kalorilerin üzerine 200 kalori eklemesi yeterli olacaktır. Bu dönemde bebek çok küçük olduğu için 200 kalori bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacaktır.
Hamilelikte Son 3 Ay Nasıl Kilo Alınmalıdır?
Hamileliğin son döneminde ayda 2-3 kilo alımı normaldir. Abartılı bir beslenme düzeniniz yoksa 2-3 kilo bebek için yeterlidir. Bu kilonun bir kısmı ödem, bir kısmı bebeğin amniyon sıvısı ve bebeğin ağırlığıdır.
Hamilelikte Az Kilo Alımının Zararları Nelerdir?
Annenin kilosu normal olsa bile 7 kilonun üstünde kilo alması gerekiyor.İdeal kilosunda hamile kalmış bir anne adayı 7 kilonun altında kilo alması düşük ağırlıklı bebek doğumuna neden oluyor. Anne adayı çok kilolu ise daha az kilo alımı isteniliyor.
Hamilelikte Gereğinden Fazla Kilo Almak Ne Tür Sorunlara Yol Açar?
Anne adayı hamilelik döneminde kendini fazla şımartıp doğum sonrası kilolarını vereceğini düşünüp aşırı kilo almış ise bu durum kendisi için sorunların başlangıcıdır. Eğer 18 kilo üstü alınan kilo sakıncalıdır. Hamileliğin ortalarına doğru şeker hastalığı ve yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi gibi olumsuz durumlar ortaya çıkabilir. Gebelerin aşırı kilo alımı sonucu vücudunda biriken ödem, bebeğin hem doğum sonrası hem de ilerleyen yaşlarında şeker hastalığına yakalanma riskini arttırıyor. Yüksek tansiyon gelişmiş anne adaylarında ise ani bebek ölümleri ve erken doğum riski artıyor. Anne adayında hızlı bir kilo artışı var ise beslenme düzenine özen göstermelidir. Kilosunu günlük olarak sabahları aç iken tartılarak kontrol altında tutmalıdır. Hızlı kilo alımını destekleyen beslenme düzeninden kaçınmalıdır. Eğer gebenin düşük riski yok ise günlük aktiviteleri arttırılmalıdır.