Sodyum diyeti yapan biri günlük alacağı sodyum miktarı 1500-2400 mg arasında olmalıdır. Ayrıca sodyum diyeti yapan kişilerin hazır gıdalardan uzak durması gerekmektedir. Çünkü hazır gıdalarda da oldukça tuz bulunmaktadır. Ambalajlı şarküteri ürünleri yani salam, sosis gibi ürünlerinden uzak durulması gerekmektedir. Çünkü bu ürünlerde de yine hesaplanmayacak şekilde tuz vardır. Sebzeleri taze yemelidir. Konserve sebzeleri tercih etmemelidir. Çünkü konserve sebzelerde bulunan tuz oranı taze sebzelere göre daha fazladır.
Mayonez, ketçap, barbekü sosu, hardal gibi soslardan kaçınmalıdır. Çünkü bu soslarda tadının güzel olması için oldukça tuz bulunmaktadır. Yemeklere tuz atmadan önce yemeğin tadına bakması gerekir.