Montignac Diyeti
Montignac diyeti; bu diyet Michel Montignac isimli kişi tarafından hazırlanmıştır. Bu diyette amaç diğer diyetlerdeki gibi vücuda alınan kaloriyi sınırlandırmak ve yakılan kaloriyi arttırmak değil tam aksine besinleri belirli şekilde arttırmaktır. Montignac diyetinde önemli olan hangi besinlerin alındığını. Burada karşımıza 'glisemik indeks' terimi çıkıyor bir besinin tüketilmesi sırasında kanda bulunan şekerin yükselme oranını hesaplamaktadır.
Bu glisemik indeks ne kadar yüksek çıkarsa pankreas tarafından salgılanan insülin hormonuda yüksek çıkar ve ihtiyaç duyulandan fazla salgılanan insülin kişide kilo alımına yok açar.
Montignac hiçbir besinin aminoasit barındırma açısından yumurta kadar zengin olmadığını söylemektedir. Yetişkin bir kişi günde mutlaka 70 gram protein almalıdır. Montignac diyeti şok diyetlere nazaran yapılması vücudu yoran ve zor diyetler listesinde yer alan bir yöntem değildir yapılması oldukça kolaydır.
Montignac diyetinde beyaz un ve şeker kesinlikle yasaklanır kepekli ve tam tahıllı gıdalar tüketilebilir. - Kahvaltı; Aşırıya kaçmamak şartıyla kepek ekmek, omlet, yağsız peynir, diyet yoğurt, yağsız süt tüketilebilir.
- Öğlen; 4 adet ızgara köfte veya ızgara balık, kepekli ekmek, yanında bol limonlu ve sumaklı yağsız yeşil salata.
- Akşam; Herhangi bir lif ve protein kaynağı baklagil çorbası, kepekli ekmek, yanında yağsız yoğurt.
- Gece; Bir porsiyon mevsim meyveleri.
Karbonhidrat ağırlıklı bir besin grubu yanında kişi düşük glisemikli besinler tüketmelidir örneğin; kabuklu pirinç, kuru baklagiller, kepekli makarna yanında diyet yapan kişi istediği kadar yeşil salata, sebze veya yağsız yoğurt diyebilir ve işlem görüp rafinelenmiş karbonhidratlı besinler diyetin ilk aşamasında tüketilmemelidir; Patates, havuç, pancar, mısır, muz, karpuz diyete sonradan eklenebilir.
19.01.2024 05:27:26
Montignac Diyeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|