Diyet Tavuk
Diyet Tavuk, Formu koruyan ve kilo alımını önleyen bir yemek türüdür. Saymakla bitiremeyeceğimiz çeşitte yemeği yapılan tavuğun pişirilme aşamasında yağ oranının çok az miktarda kullanılması sonucu elde edilen diyet kapsamındaki bu gıda her yaştan insanın sağlıklı beslenme adına tüketebileceği bir besin maddesidir. Doyurucu özelliğiyle tek başına yeterli olan diyet tavuk vücuda vitamin ve minerallerin alınmasına yönelik fayda sağlar.
Söz konusu bu gıdanın pişirilme yönteminin doğru bir şekilde yapılması kilo verilmesi hususunda etkin rol oynar. Diyet programına dahil olan tavuğun haşlama usulü ile pişirilip tüketilmesi fazla kiloların kısa sürede atılmasına kaynaklık eder. Öte yandan bu yemeğin ardından takviye olarak da spor faaliyetlerinin düzenli olarak yapılması fit bir vücut yapısının elde edilmesine yardımcı olur.
Diyet tavuk tüketiminin kilo verimine yardımcı olabilmesi için porsiyon miktarının dozunda ayarlanması şarttır. Aksi halde tavuğun kendi içinde yer aldığı yağ vücuda alınır. Bahse konu olan bu besin maddesinin seçiminde taze ve uygun şartlarda muhafaza edilen tavukların tercih edilmesi gerekir. Pişirme aşamasında ise tavuğun yağ oranı yüksek olan bölümleri ve deri kısmı alınmalıdır. Bu hususlara dikkat edildiğinde kolaylıkla zayıflamanız mümkündür. İştah kabartan bu enfes yemek türünü haftada üç defa belirli aralıklarla tüketebilirsiniz. Lezzetli bir beyaz et tüketmek istiyorsanız bu enfes tarifimiz için kolları sıvamanızı tavsiye ederiz.
Diyet Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri- Yarım kilo tavuk göğsü
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 adet yeşil biber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Diyet Tavuk Nasıl Yapılır?
Öncelikle tavuk göğsü küp şeklinde doğranarak iki su bardağı su içerisinde haşlamaya bırakılır. Daha sonra uygun bir tava içerisine zeytinyağı konulur. Bununla birlikte soğanlar soyulup ince kıyım haline getirildikten sonra bu tavaya alınır. Ardından havuç, kabak ve yeşil biber küçük boyutlarda doğranarak ilave edilir. Canlılığını yitiren bu malzemelerin üzerine haşlanan tavuklar eklenir. Son olarak da tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ilave edilerek bir tur daha kavrulmaya bırakılır. Yaklaşık 30 dakika kadar piştikten sonra diyet tavuk servis tabağına alınarak sunum yapılır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 14:35:42
Diyet Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|