Diyet Mücver, kabağın rendelenmiş halinin içerisine istenilen malzemeleri ilave edilerek yağda pişirilmiş şeklidir. Malzemeler hazırlandıktan sonra ne çok katı ne de çok cıvık olması gerekir. Ancak
diyet mücver tarifinde un kullanılmayacağı için kıvamının iyi ayarlanması gerekir. Onun yerine kıvam ayarlayıcı olarak protein deposu olan yumurta kullanılıyor.
Baharat ilavesi kişinin kendi zevkine göre kalmıştır. Kişi sayısına göre malzeme miktarı arttırılır veya azaltılabilir.
- 3 adet orta boy kabak,
- 3 dal taze soğan,
- 2 yumurta,
- 1 su bardağı peynir,
- 1/2 bağ maydanoz,
- 1/2 bağ dereotu
Diyet Mücver Nasıl Yapılır?
Önce kabaklar rendelenir. Daha sonra soğan, dereotu, maydanoz küçük küçük doğranır. Diğer malzemelerle birlikte iyice karıştırılır. Hafif zeytinyağıyla yağlanmış bir fırın kabına hazırlanan karışım konulur. 200 derecede üzeri iyice kızarıncaya kadar fırında iyice pişirilir. Diyet mücver hazırdır. Sıcak olarak sunumu yapılabilir.
Afiyet olsun.