Kekinizin güzel kabarmasını istiyorsanız öncelikle kullanacağınız malzemeleri orada sıcaklığında bekletmeniz gerekir. Böylelikle daha olumlu sonuç alabilirsiniz. Yumurtaları karıştırma kabının içine kırın. Üzerine şekeri ilave ettikten sonra yüksek seviyede çırparak şekerin erimesini ve yumurtaların kabarmasını sağlayın.
Sıvı yağı azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Diyet kek içine mandalina suyu ve portakal kabuğunun rendesini koyun. İçine koyacağınız unun içine kabartma tozu, vanilin, göz kararı Tarçın, kuru üzüm ve cevizi koyun. İki karışımı bir araya getirerek kaşık yardımıyla karıştırın. Silikon kalıbın içine hazırladığınız karışımı koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun. İlk başta fırının kapağını açmadan takip ederek kekinizi pişirin. Tamamen piştiğini önce şişip sonra üzerinin kızarmasından anlayabilirsiniz. İçine kürdan batırınca hamur yapışmazsa da diyet kek pişmiş demektir. Fırından piştikten sonra çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek kalıbın aşağı düzgün bir şekilde çıkmasını sağlayın.
Diyet kekiniz servis için hazır dilimleyerek servis yapın. Unutmayın her ne kadar diyet kek de olsa bir iki dilimden fazla yemeyin.