{ "title": "Yulaf Ezmesi Diyeti", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/yulaf-ezmesi-diyeti-4583.jpg", "date": "19.01.2024 11:30:41", "author": "hayrettin gül", "article": [ { "article": "
Yulaf ezmesi diyeti günümüzde sağlıklı zayıflama konusunda öne çıkan yöntemlerden birisidir. Yulaf ezmesi diyeti üç öğün sırasında yulaf tüketimine dayanıyor. Kalori alım miktarı günlük dokuz yüzdür. Bu diyet ile haftada dört kilo vermek içten bile değildir.

Sağlık açısından yulaf ezmesi en yararlı bitkilerden biri olarak görülüyor. Bu anlamda yulaf ezmesi kişinin sağlıklı bir şekilde zayıflamasına, kolesterolün düşürülmesine ve kanser çeşitlerine maruz kalma riskini azalmasına sebep olur. Aynı zamanda yulaf içinde barındırdığı zengin lif yapısıyla midede daha uzun süre kalarak tokluk hissi verir ve kan şekerini dengeler. Zengin lif yapısı mide ve bağırsakların düzenli ve iyi çalışmasında büyük rol oynarken, kabızlık, karın şişkinliği ve hazım problemleri ortadan kalkar.

Uzmanlar bu diyette yulaf ezmesi ile yağsız süt, çilek, muz, elma, üzüm, portakal vb. Meyveler; havuç, marul, ıspanak, kereviz vb. Sebzeler ile tavuk göğsü, balık, kahve, çay, soda vb. Yiyecek ve içeceklerin tüketilebileceğini öneriyorlar. Ayrıca bu diyete haftanın üç beş gününde yapılacak yarım saatlik egzersizlerin eşlik etmesi tavsiye ediliyor.

Örneğin bir günde yulaf ezmesi diyetinin menüsünde kahvaltıda yarım bardak yulaf ezmesi, yarım bardak yağsız süt, bir yemek kaşığı kuru üzüm, yarım çay kaşığı tarçın ile kahve ya da çay; öğleden önceki ara öğünde yarım bardak yaban mersini ya da herhangi bir meyve; öğle yemeğinde ise yarım bardak yulaf ezmesi, yarım su bardağı az yağlı yoğurt ile bir muz öneriliyor.

Öğleden sonraki ara öğünde yarım su bardağı çiğ sebze; akşam yemeğinde yüz gram ızgarada tavuk göğsü, salata, yarım bardak yulaf ezmesi; akşam ara öğünde ise şekersiz puding tavsiye ediliyor.
Görüldüğü üzere yulaf ezmesi diyetinde yulaf tüketimiyle birlikte başta meyve, sebze ve beyaz et öne çıkmaktadır.

Peki yulaf ezmesi nasıl tüketilir?

Genelde balla ya da yoğurtla karıştırarak veya yemeklerin içine serpiştirerek yenilebilir. Ayrıca yulafı suda pişirip üzerine muz, çilek, kivi, şeftali, portakal vb. Meyveyi ekleyerek tüketilebilir.
" } ] }