{ "title": "Ramazan Diyet Listesi", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Ramazan-Diyet-Listesi-52557.jpg", "date": "21.01.2024 09:31:32", "author": "Duygu Çakır", "article": [ { "article": "Ramazan diyet listesi; ramazan ayında oruç tutan kişilerin en büyük sorunu fazla kilo almaktır. Ramazan ayı öncesinde diyet yapan kişiler ramazan ayında da diyetine aç kalmadan devam edebilir ve aynı zamanda ibadetinide gönül rahatlığıyla yapabilirler. Ramazan ayında kilo almadan bayrama girmeyi amaçlayan kişiler için ramazan diyeti yapmak kilo aldırmadığı gibi kilo vermeye de yardımcı bir diyet listesidir. Oruç tutan kişiler sahurda ağır yiyeceklerden kaçınmalı ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmemelidir. Gün boyunca sıvı alımı olmadığı için elektrolit dengesi bozulur. Vücudun susuz kalmasını engellemek için gün boyunca içilemeyen su iftar ve sahur arasında içilmelidir. İftarda muhakkak hafif bir çorbayla yemeye başlanılmalı ve yarım saat sonra ana yemek yenilmelidir. Aşırı yağlı, şekerli ve tuzlu yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Sahurda hafif atıştırmalıklar yemek özellikle kahvaltı yapmak mideyi rahatlatır. Ramazan ayında uzun saatler aç kalındığı için düşen kan şekeri kuru meyveler ve hafif sütlü tatlılarla listede yer aldığı şekilde dengelenmelidir. Özellikle sahurda tok tutacağı düşünülerek alınan karbonhidrat ertesi gün kişinin daha çabuk acıkmasını sağlar ve sanılanın aksine tok tutmaz. Size özel ramazan diyet listesi için Uzman diyetisyene başvurulabilir ve kişiye uygun diyet programlarından faydalanılabilir.

Ramazan diyet listesi

Sahur; sınırsız şekersiz çay, 1 su bardağı süt veya kefir, 1 haşlanmış yumurta, 1 kibrit kutusu yağsız beyaz peynir, 4 ince dilim tam buğday ekmeği, yeşillik, domates, salatalık, 3 adet hurma veya kayısı.

İftar; 3 adet hurma, 1 kâse çorba, 2 köfte veya bir o kadar tavuk eti veya balık eti, 4 yemek kaşığı sebze yemeği,1 kâse bol naneli cacık, bir büyük porsiyon çiğ sebze söğüş şeklinde, 3 ince dilim ekmek veya 6 kaşık pilav. (Pilav ve ekmek yenilmediği zaman makarna)

Gece 22:00; 1 porsiyon üzerine tarçın dökülmüş ve meyve, 1 çay bardağı leblebi veya sütlaç.
" } ] }