{ "title": "Karatay Diyet Listesi", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Karatay-Diyet-Listesi-78748.jpg", "date": "19.01.2024 14:49:53", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Karatay diyet listesi, Canan Karatay'ın önermiş olduğu diyet listeleri genelde zayıflama için verilen diyet listelerinden farklı olarak sağlıklı beslenmeye yönelik hazırlanmıştır. Kişiyi doğru beslenme alışkanlıkları kazandırma odaklı olan diyet listesinde ekmek tüketimi kesinlikle yoktur. Ekmeğin yerine kişi için daha sağlıklı olan besinlere yer verilerek hem sağlıklı beslenme hem de kilo kaybı yaşama hedeflenmektedir. Karatay diyet listesine eksiksiz uyulduğunda kısa sürede kilo kaybı yaşamak mümkündür.

Karatay diyet listesi

1. Gün

Sabah kahvaltısı: 2 tane haşlanmış yumurta, istenilen kadar zeytin, beyaz peynir, 1 avuç fındık ya da fıstık, 1 fincan şeker ilavesiz çay, domates.

Öğle yemeği: 1 porsiyon zeytinyağlı taze fasulye yemeği, 1 kâse yeşil salata, 1 tane haşlanmış tavuk göğsü, 1 bardak tuzsuz ayran, şekersiz çay.

Ara öğün: Bir avuç kuru yemiş.

Akşam yemeği: İstenilen kadar ızgarada pişmiş balık, bol yeşil salata, 1 şeker kaşığı keten tohumu, yoğurt.

2. Gün

Sabah kahvaltısı: 2 tane haşlanmış yumurta, domates, zeytin, beyaz peynir, şeker ilavesiz çay, fıstık ya da fındık.

Ara öğün: 1 avuç ceviz.

Öğle yemeği: 1 tabak zeytinyağlı barbunya, 1 su bardağı yoğurt, bol yeşil salata.

Ara öğün: 1 tane yeşil elma.

Akşam yemeği: Izgara balık, bol salata, 1 şeker kaşığı keten tohumu, pilaki.

3. Gün

Sabah kahvaltısı: 2 yumurta ve peynir eklenmiş omlet, domates, şeker ilavesiz çay, zeytin, bir avuç fındık.

Ara öğün: 1 avuç sarı leblebi.

Öğle yemeği: 4 tane orta boy ızgarada pişirilmiş köfte, 1 tabak sebze yemeği, 1 kâse yoğurt.

Ara öğün: 1 tane armut.

Akşam yemeği: Bol limonlu salata, ızgarada hazırlanmış kırmızı et, 1 şeker kaşığı keten tohumu, tuzsuz ayran.

4. Gün

Sabah kahvaltısı: 2 tane yumurta eklenmiş pastırma, beyaz peynir, şekersiz çay.

Ara öğün: 1 avuç çiğ badem.

Öğle yemeği: Izgarada pişmiş 2 parça pirzola, bol limonlu yeşil salata, 1 bardak tuzsuz ayran.

Ara öğün: 1 tane yeşil elma.

Akşam yemeği: Bir tabak barbunya pilaki, 1 tane muz, ızgarada pişmiş istenilen kadar balık.

5. Gün

Sabah kahvaltısı: 2 yumurta ve peynir eklenmiş omlet, istenilen kadar zeytin, istenilen kadar şekersiz çay, salatalık, domates, bir avuç fındık.

Ara öğün: 1 avuç fındık, fıstık, badem ya da ceviz.

Öğle yemeği: 2 tane lahmacun, tuzsuz bir bardak ayran.

Ara öğün: 1 tane armut ya da elma, mevsimi ise bir kâse kiraz.

Akşam yemeği: İstenilen ölçüde sebze yemeği, bol limonlu yeşil salata, 1 bardak tuz eklenmemiş ayran.

6. Gün

Sabah kahvaltısı: 2 tane yumurta ekleniş pastırma ya da yumurtaya peynir eklenerek hazırlanmış omlet, istenilen kadar zeytin, maydanoz, bitki çayı, salatalık.

Ara öğün: 1 avuç kuruyemiş.

Öğle yemeği: Bol limonlu yeşil salata, ızgarada pişmiş kırmızı et, 1 şeker kaşığı keten tohumu, 1 bardak tuz eklenmemiş ayran.

Ara öğün: 1 tane yeşil elma ya da mevsimiyse portakal, tercih edilirse yeşil çay.

Akşam yemeği: Domates, taze soğan ve rokadan hazırlanmış bol limonlu salata, 1 porsiyon ızgarada pişmiş balık, bir dilim tahin helvası.

7. Gün

Sabah kahvaltısı: Diğer öğünlerde olduğu gibi pastırmalı yumurta ya da omlet, zeytin, yağsız beyaz peynir, salatalık, maydanoz, domates, bir bardak siyah ya da yeşil çay.

Ara öğün: 1 avuç kuruyemiş.

Öğle yemeği: 1 tabak kuru fasulye, ızgarada pişmiş bir parça kırmızı et, bol çoban salata.

Ara öğün: 1 tane elma ya da armut.

Akşam yemeği: Izgarada pişmiş balık ve bol roka salatası, közlenmiş kırmızı biber.
" } ] }