{ "title": "Kalıcı Kilo Verme", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Kalici-Kilo-Verme-66245.jpg", "date": "19.01.2024 20:32:36", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Kalıcı kilo verme, Kilo günümüzde yaşlısından gencine herkesin takıntı haline getirdiği ve tamamen kurtulmak istediği durumlardan birisidir. Genellikle kilo verildiği zaman kısa sure içerisinde tekrardan alınmaktadır. Buda kişileri hem psikolojik olarak çöküntü içine sokar hem de vücuttaki hormonların düzensiz çalışmasına neden olur. Ancak kalıcı kilo verme durumu için ilk yapılması gereken şey Uzman bir diyetisyene giderek boy, sağlık vb. Kontrollerden geçerek uygulanması gereken diyet programları hazırlanmalıdır. Daha sonra diyetisyen eşliğinde hazırlanan programı uygulayarak fit bir vücuda sağlıklı ve başarılı şekilde ulaşılabilir. Ancak diyeti uygularken en önemli nokta diyet listesinin dışına çıkılmamasıdır. Çünkü sağlıklı ve kalıcı kilo verme oldukça uzun bir süre alarak kişilerde olmuyo düşüncesi yaratabilir. Kısaca verilen kiloların tekrar alınmasını istemeyen kişilerin uzun bir sureye ihtiyacı olacaktır. Bu durum için uygulanırken haftada bir ile bir buçuk kilo verilmesi gerekmektedir.

Kalıcı kilo verme nasıl uygulanır, püf noktaları nelerdir?

Kalıcı kilo verme için uygulanması gereken en önemli püf noktalardan birisi ise günde 3 ara öğün 3'te ana öğün tüketimi yapılmalıdır. 15 ya da 16 yaşlarındaki çocuklar hızla geliştikleri için diyet uygulaması yapılmamalıdır. Genellikle 23 yaş sonrası uygulanan diyetten cevap alınabilir. Diğer bir önemli durum ise diyet uygulayacağı zaman vücutta oldukça hızlı şekilde sıvı kaybı yaşanacaktır bunu önlemek için ise bol bol sıvı tüketimi yapılmalıdır. Ayrıca yemekler hazırlanırken çoğunlukla bitkisel yağlar kullanılmalıdır. Hatta elinizden geldikçe yağlı yemekler yerine haşlanmış, ızgarası yapılmış yemekler tüketmek dahada fayda sağlar.

Kalıcı kilo vermek için diyet listesi

Diyete başlandığı zaman kişi ilk olarak beyninde olayı gerçekleştirmelidir ve uygulamalıdır. Sabah kahvaltısından önce ilk yapılması gereken sıcak ya da ılık bir limonlu su içerek gün için metabolizmayı hızlandırmak olacaktır. Ardından yarım saat tempolu bir yürüyüş ve sıcak bir duş rahatlanmasını sağlar.

Sabah kahvaltısı: Daha sonrasında 1 haşlanmış yumurta, bir bardak süt, 2 dilim kepek ekmeği ve iki dilim peynir yenilerek güne başlanabilir.

Ara öğün: Ara öğünde ise bir elma yeterli ve açlığınızı bastırmanızı sağlar.

Öğle yemeği: Öğle yemeğinde yağsız yemekler tüketin. Yani bir kâse bol salata ve yanına yağsız yarım kâse fasulye. Bu arada gün içerisinde 2 litre su tüketimi unutulmamalıdır. Ara ara mutlaka su içilmelidir.

Ara öğün: İkinci ara öğünde ise bir avuç fındık yiyebilirsiniz.

Akşam yemeği: Akşam yemeği için en geç 7'de sofraya oturulmalıdır. Yemekte ağır yemek seçilmemelidir. Yani bir kâse yoğurt ve haşlanmış 2 patates ile günü sonlandırabiliriz. Bu şekilde listede bazı değişiklikler yapılarak 1 ay bırakılmadan devam edilebilir.
" } ] }