{ "title": "İnsülin Direnci Diyeti Canan Karatay", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Insulin-Direnci-Diyeti-Canan-Karatay-35186.jpg", "date": "20.01.2024 17:25:26", "author": "dudu yıldız", "article": [ { "article": "İnsülin direnci diyeti Canan Karatay, kilo problemi herkesin sıklıkla yaşadığı sıkıntılar içerisinde yer alır. Bu sebepten dolayı bilindik birçok diyet uygulaması gerçekleştirirken, Canan Karatay'ın verdiği diyet diğer programlara göre daha farklıdır. Canan Karatay diyetlerinde yemek miktarından söz etmeden, yenmemesi gereken besin gruplarını anlatır. Bu sayede vücudun İnsülin direncinin dengede kalması sağlanır. Canan Karatay'ın verdiği bilgilere göre tüketilen yiyecekler içerisinde bulunan karbonhidrat miktarının vücutta depo edilmesi kilo alımına neden olmaktadır. Bilindiğinin aksine yağ tüketilmesi vücutta depo edilmemektedir. Sağlıklı yağlar tüketilmesi ile vücudun hareket etmesi sayesinde yağ yakılırken, karbonhidrat besinler fazla tüketilmesi halinde vücutta depo edilir.

İnsülin direnci diyeti CananKaratay uygulamalarında fıstık, badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişlerin tüketilmesi tavsiye edilir. Diyet listesi içerisinde uzak durulması gereken besinlerin arasında şekerli gıdalar, işlenmiş hazır gıdalar, hamur işleri, beyaz ekmek gibi yiyeceklerin yasaklanmasının yanı sıra bazı meyvelerde bulunan şeker miktarının yüksek olması sebebiyle vücutta fruktoz alımının fazla olması insülin direncine sebep olduğu için aşırı şekerli meyvelerin tüketimi yasaktır. Un, şeker ve mümkün olduğu kadar tuzdan uzak durulması halinde vücutta bulunan yağların giderilmesi sağlanır. Yağlar içerisinde de zeytinyağı ve tereyağının sık sık tüketilmesi vücudun gerektiği ihtiyacın karşılanmasını sağlar.

İnsülin direnci diyeti Canan Karatay uygulaması nasıl yapılır?

1. Gün; sabah kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta, tuzsuz siyahı veya yeşil zeytin, belli miktarda tuzsuz peynir, bir avuç kuru meyve, form çayı, bir avuç ceviz ile kahvaltı gerçekleştirilir. Bu süreç içerisinde bol su tüketilmesi tavsiye edilir. Öğle yemeği içerisinde haşlanmış tavuk eti veya kırmızı et, bir porsiyon zeytinyağlı salata, bir kâse zeytinyağlı sebze yemeği, tuzsuz ayran isteğe göre yeşil çay tüketilmesi ile beslenme uygulanır. Akşam yemeğinde ise ızgarada yapılmış balık, bir porsiyon bol yeşillikli zeytinyağı salatası ile kişinin beslenmesi sağlanır.

1. Gün; kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta, tuzsuz zeytin, Labne peyniri, roka, domates, süt, fındık, ceviz ile kahvaltı gerçekleştirilir. Öğle yemeğinde ise bir tabak zeytinyağlı lahana veya bir tabak barbunya yemeği, yanında bir kâse yoğurt. Akşam yemeğinde ise isteğe göre haşlanmış et, bol miktarda zeytinyağlı salata, bir tane küçük elma tüketilmesi gerekir.

1. Gün; kahvaltıda zeytin yanında pişirilmiş 2 adet yumurta, 1 kaşık labne peyniri, bir avuç ceviz, Form Çayı tüketilir. Öğle yemeğinde ızgarada pişirilmiş köfte, yanında bir kâse yoğurt, bir kâse sebze yemeği, tuzsuz ayran. Akşam yemeğinde ise pirzola veya bonfile şekilde ızgara et, zeytinyağlı fasulye veya enginar, bol salata tüketilmesi gerekir.

1. Gün; kahvaltısı 2 adet yumurta ile yapılan omlet, yeşil zeytin, 1 avuç badem veya fındık, şekersiz çay tüketilmesi gerekir. Öğle yemeğinde ızgara tavuk, domates söğüş, bir kâse yoğurt tüketilir. Akşam yemeğinde ise ızgara et, bol miktarda zeytinyağlı salata, yanında tuzsuz ayran yeşil çay tüketilir.

1. Gün; kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta, maydanoz, roka, ceviz, fıstık ve şekersiz çay. Öğle yemeğinde haşlanmış tavuk, domates söğüş, tuzsuz ayran yenilir. Akşam yemeğinde ise ızgarada pişirilmiş köfte, bir kâse yoğurt, zeytinyağlı semizotu salatası tüketilir.

1. Gün; kahvaltıda iki adet isteğe göre pişirilmesi gereken yumurta, bol yeşillik, bir avuç fındık ve bir bardak süt ile kahvaltı yapılır. Öğle yemeğinde ise ızgara balık, bir kaşık keten tohumu, bol yeşillikli salata yenir. Akşam yemeğinde ise ızgarada pişirilmiş bonfile, bir kâse yoğurt, bol yeşillikli salata ve bir adet elma tüketilir.

1. Gün; kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta, zeytin, tuzsuz peynir, maydanoz, 1 avuç badem yenir. Öğle yemeğinde ızgara kebap, bir porsiyon çoban salatası, bir tabak zeytinyağlı sebze yemeği. Akşam yemeğinde ise ızgarada yapılmış tavuk, bol yeşillikli zeytinyağlı salata, közlenmiş domates ve biber, yanında yeşil çay ile beslenme listesi gerçekleştirilir.

Bu süreç içerisinde akşam sekizden sonra kesinlikle hiçbir şey tüketilmemesi gerekir. Diyet listesini uygulayan kişinin günde en az 2 litre su tüketilmesi, günde en az yarım saat tempolu yürüyüş yapması tavsiye edilir. Böylece İnsülin direnci diyeti Canan Karatay uygulaması ile istenilen ölçülere ulaşılması sağlanır.
" } ] }