{ "title": "Hamilelikte Kilo Verme", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Hamilelikte-Kilo-Verme-17273.jpg", "date": "21.01.2024 21:20:41", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Hamilelikte Kilo Verme, Bilinçsizce yapılan diyetler anne adayına ve bebeğe ciddi zararlar verebilir. Ancak sağlıklı beslenerek ve düzenli olarak yürüyüş yaparak kilo verebilmek mümkündür. Hamilelikte kilo verebilmek için kişinin öncelikle sağlıklı bir beslenme programına ihtiyacı vardır. Sağlıklı yiyecekler tüketerek vücuda zararlı olan kalorilerden uzak durmak hamile olan kişinin sağlıklı kilo vermesini sağlayacaktır.

Hamilelikte Kilo Vermek İçin Yapılmaması Gerekenler

Hamilelikte kilo vermek, için ilk öncelikle abur cubur gıdalardan uzak durmak gerekir. Paketlenmiş işlenmiş ve dondurulmuş hazır gıdalar vücudun hormon dengesini değiştirerek hamile olan kişinin kilo vermesine engelleyecektir. Bu nedenle hazır gıdalardan uzak durulmalı asitli, gazlı içeceklerden ve sodadan uzak durulmalıdır. Aynı zamanda çay ve kahve yerine bitkisel çaylar tüketilmelidir.

Hamilelikte Kilo Vermek İçin Yapılması Gerekenler

Gün İçinde Bol Sıvı Tüketin: Hamilelikte susuz kalmaktan kaçının. Öğün aralarında bol sıvı tüketmek açlık hissini bastıracaktır. Gün içerisinde en az 2 litre su tüketin. Hamilelik döneminde almış olduğunuz besinler, vücutta daha geç eritildiği için sindirim sistemi yavaş çalışmaktadır. Bu durum da kabızlığa neden olur. Ancak yeteri miktarda sıvı tüketmeniz bu kabızlığı engelleyerek bağırsakların çalışmasını ve metabolizmanın hızlanmasını sağlayacaktır.

Az ancak Sık Sık Yiyin: Bebeğinizi beslemek için fazla kilo almanıza gerek yoktur. Yapılan bilimsel çalışmalara göre hamilelik döneminde 3 ay ve 6 aylık dönemlerde günlük olarak 340 kalori almak yeterli olurken 6 aylık ve 9 aylık dönemler de ise en fazla 450 kalori almak anne adayı için yeterli olacaktır. Ancak kişinin bünyesine göre bu oranlar değişim gösterir. Hamile olan kişinin çok kalori alması değil, sağlıklı ve besleyici şeylerle beslenmesi önemlidir. Gün içerisinde sağlıklı ara öğünler tüketmeniz aşırı yemek yemenizi engelleyecektir. Böylece bebeğin sağlıklı beslenerek gelişimini tamamlanacak, aynı zamanda sizin de kan şekerinizin düşmesini sağlayacaktır. Bu nedenle ara ve ana öğünlerinde mutlaka protein kaynaklı besinler, lif oranı yüksek olan besinler ve sağlıklı yağlar içeren besleyici gıdalar tüketilmesi gerekir.

Egzersiz ve spor yapmak: Anne adayının kilo almasının en büyük nedenlerinden biri de hareketsiz yaşam tarzıdır. Ancak hafif bir tempo ile yürüyüş yapmak ve gebelik egzersizlerinden günde 10 dakika ile spor yapmak vücudun gevşemesini ve fazla olan yağların erimesini sağlayacaktır. Hareketsiz olan bir vücutta, vücudun yağ yakımını sağlayan leptin hormonu salgılanmaz. Bu nedenle anne adaylarına günde yarım saat kadar hafif bir tempo ile yürüyüş tavsiye edilir.
" } ] }