{ "title": "Hamilelikte Bebek Nasıl Kilo Alır", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Hamilelikte-Bebek-Nasil-Kilo-Alir-86823.jpg", "date": "20.01.2024 10:28:48", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Hamilelikte bebek nasıl kilo alır, Hamilelikte çoğu annenin korkusu bebeğinin yetersiz kilo alarak dünyaya gelmesidir. Buda annenin düzenli ve dengeli beslenmesi ile kaynaklı bir durumdur. Çoğu anne adayı bebeği aç kalmasın diye ilk üç ay yemekten kendini almaz. Ancak bu durum bebeği etkilemez bütün kiloyu anneye kalıcı olarak bırakır. Çünkü ilk üç ay bebek anneden beslenmemektedir. Bu nedenle ilk üç ay anne her zamanki gibi yemesine devam etmelidir. Üç aydan sonraki ayda bebek anneden beslenmeye başlar ve bu sürede annenin kendisine yarayacak yiyecekler değil de bebeğe kilo aldıracak yiyecekler tüketmesi en doğrusu olur. Fakat çoğu anne adayı bebeğe neyin kilo aldıracağını bilmemektedir. Hamilelikte bebek nasıl kilo alır dediğimizde ise birkaç yiyecek sıralanmaktadır. Anne her ne kadar sevmese de o yiyecekleri bebeğinin sağlığı için tüketmelidir.

Hamilelikte bebek nasıl kilo alır, bunun için tüketilmelidir?

İlk olarak bebeğin kilo alması için bol vitamin ve protein depolamak gerekmektedir. Bu hem anne adayını sağlıklı tutar hem de bebeğe kilo aldırır. Daha sonrasında anne adayı acıktıkça değil azar azar sık sık beslenmelidir. Hamile bir bayanın normal birine göre yaklaşık 300 kalori fazla alması gerekmektedir. Bu nedenle annelere bebeğin kilo alması için birkaç yiyecek tavsiyeleri edilir. Bunlar ise şu şekilde sıralanabilir:

Yumurta: Her sabah düzenli bir kahvaltı yapılmalıdır ve mutlaka haşlanmış bir yumurta yenilmelidir. Ayrıca yumurta bebeğin beyin gelişimi için en önemli besin kaynağı olmaktadır. Bir de hamilelikte 450 mg kolin ihtiyacı bulunmaktadır. Bunu ise haşlanmış yumurtanın sarısı ile tamamlayabiliriz.

Kaşar: Kahvaltıda bir de eksik edilmemesi gereken yiyecekler arasında yerini almaktadır. Kaşar içerisindeki yağı ve bulundurduğu protein ile direk olarak bebeği beslemeye yardımcı olur.

Muz: Meyveler arasında en besleyici olanı muzdur. Genellikle bebeğin gelişimi ve kilo alması yavaş gözlemlenen hamilelerde tavsiye edilir.

Süt ve süt ürünleri: Bebeğe kilo aldıran en önemli yiyeceklerdendir. Günlük olarak 2 ya da 3 bardak süt ve süt ürünleri tüketilmelidir. Çünkü büyümekte olan bebeğin vücudunun ihtiyacı olan kalsiyum, vitamin ve mineralini karşılamaktadır. Çoğu anne sütü sevmemektedir ancak onun yerine peynir, çökelek, yağ veya yoğurt tüketebilir.

Et ve et ürünleri: Günlük olarak yaklaşık 160 gram et tüketmek bebeğin yeterli protein almasını sağlar. Alınan protein bebeğin gelişimini, kilo almasını ve kemikleri için önemli bir mineraldir. Sadece et değil tavuk ve beraberinde balık tüketilmelidir.

Kuruyemiş: Sabah hamilenin aç karnına birkaç ceviz tüketmesi bebeğin kilo almasını ve hızlı büyümesini sağlar. Sadece bununla kalmayıp gün içerisinde fındık, fıstık tüketimi yapmak bebeğin ihtiyaç duyduğu E vitaminini karşılar.
" } ] }