{ "title": "Doğum Kiloları Nasıl Verilir", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Dogum-Kilolari-Nasil-Verilir-26559.jpg", "date": "21.01.2024 01:20:14", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Doğum Kiloları Nasıl Verilir, Hamile bayanların genelinde çocuğum iyi beslensin, kilolu olsun ve sağlıklı doğsun diyerek yaptıkları en büyük yanlış, düzensiz beslenme ve gereksiz yemek yemeleridir. Bu durum çoğu kişi için sonrasında büyük sıkıntılara yol açmaktadır. Çünkü doğum sonrası bir de süt olsun düşüncesi ile yemek yenilerek kilo alıp başını gider ya da bunun tam tersi olarak aman zaten zayıfım ne kadar kilo alabilirim bir dahamı hamilelik yaşayacağım denilerek gereksiz yemekler yenilmektedir. Uzmanların vermiş olduğu bilgilerde standart kilo alımı hamilelikte 12 en fazla 15 ile tamamlanmalıdır kelimesi günümüzde çoğunlukla 30 haftada görülür. Ancak en hızlı kilo bu haftadan sonra başlayarak bir on kilo daha alınarak hamilelik sonlandırılır. Yani hesabın neredeyse iki katına çıkılmış olunur. Doğum sırasında atılan pis kan, bebek vs durumlar ile bir miktarı gitse de geriye kalan kilolar kalıcı olarak yerleşir. Bir de süt olsun diye yenilerek kilo artışı farklı boyutlara ulaşır. Ancak doğum kilolarından kurtulmak kişinin elinde olan durumlardan biridir.

Doğum kiloları nasıl verilir, neler uygulanır?

Doğum kiloları nasıl verilir dediğimizde ilk duyacağınız şey düzenli beslenme, hamurlu yiyeceklerden kaçınmak ve sütü engellemeden hafif diyetler uygulamak olacaktır. Ayrıca hem sütü çoğaltmak hem de doğum kilolarından kurtulmak için bol bol su tüketimi yapılmalıdır. Boş su içemiyorum diyenlere ise tavsiyem limonlu su içilebilir. Limonlu su hem metabolizmayı hızlandırır hem de midede rahatlık sağlar. Gelelim doğum kiloları nasıl verilir sorununa. Doğum kiloları uygulayacağınız basit diyetler ile ortadan kaldırılabilir. Bu diyet ise şu şekilde uygulanır.

Diyetin uygulanışı: Doğum kilolarını vermek için ilk iki gün sabah kahvaltıda az yağlı bir omlet, bir dilim kepek ekmeği ve bir bardak şekersiz çay içilebilir. Üçüncü ve dördüncü günde bu kahvaltı değiştirilir. O zamanda omlet yerine bir bardak süt ve 1 adet haşlama yumurta doyurucu olacaktır. Ara öğün kesinlikle atlamamalıdır. Çünkü ara öğün hem tok tutmaya yarar hem de sütün azalmasına engel olur. Ara öğünlerde yeşil elma ya da bulunduğunuz mevsimde hangi meyve var ise yenilebilir. Öğle yemeğinde ise bir kâse yoğurt, ızgara tavuk ya da balık çok olmamak şartıyla en fazla 250 gram olmalıdır ve bir kâse salata yenilebilir ancak salataya zeytinyağı eklenmelidir. Daha sonra aralarda kuru kayısı 2-3 tane yenilebilir. Akşama daha çok varsa bir bardak süt içilebilir. Akşam yemeğinde ise bir kâse sebzeli çorba, salata ve 5 kaşık sebzeli yağsız yemek yenilir. Ayrıca yatmadan önce 2-3 bardak rezene ve kişniş çayı içerek hem süt çoğalmasına katkı sağlanır hem de mideyi rahatlatmış olursunuz. Bu şekilde fazla kilolardan kurtulana kadar devam edilebilir.
" } ] }