{ "title": "Diyet Yemek Tarifleri", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Diyet-Yemek-Tarifleri-87177.jpg", "date": "21.01.2024 23:37:25", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Diyet Yemek Tarifleri, diyet yaparken yemek yememek sizi zayıflatmaz tam tersine vücut ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almadığı için karşılayamaz ve çeşitli hastalıklara yol açar. Bu sebepten dolayı diyet yaparken hafif yemekler yiyerek az kalori almış olacaksınız. İşte bu tarifler tam diyetlik yemekler mutlaka deneyin. Diyet yemek tarifleri sayesinde akşam yemeğinde hafif yemekler yiyerek az kalori almış olacaksınız. Diyet yemek tarifleri yapımı hem çok kolay hem de oldukça sağlıklı bir tariftir.

Roka Soslu Kepekli Makarna İçin Gerekli Malzemeleri
Yapılışı: İlk önce tencerede suyu kaynattıktan sonra makarnaları atın. Makarnalar haşlandıktan sonra süzün. Daha sonra zeytinyağını tavada kızdırın, içine küçük doğramış olduğunuz sarımsakları ilave ederek iyice kavurun. Daha sonra rokaları temizleyin yıkayın ve doğrayın. Kızan sarımsak ve zeytinyağının içine karabiberi, rokayı, kremayı ve tuzu ilave ederek iki dakika kaynatın. Yapmış olduğunuz karışımı blenderden geçirin sonra derin bir kâse içinde makarna ile iyice karıştırın üstünü rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyip servis edin.

Afiyet Olsun.

Fit Karnabahar Köftesi İçin Gerekli Malzemeleri
Yapılışı: bu enfes lezzeti yapmaya karnabaharı parçalara bölerek başlayın. Böldüğünüz karnabaharı derin bir tencereye alın orta yumuşaklığa gelinceye kadar pişirin. Karnabaharlar piştikten sonra küçük doğrayın. Daha sonra soğanı, galeta ununu ve yumurtayı ilave ederek yağ içinde iyice kavurun. Sonra elinizi kullanarak istediğiniz şekli verin ve iki yüz derece fırında önlü arkalı on dakika kadar pişirin. İster sıcak ister soğuk yeşil salata ile servis edin.

Afiyet Olsun.

Sebzeli Sote İçin Gerekli Malzemeleri
Yapılışı: bu enfes tarifi yapmaya ilk önce tüm sebzeleri iyice yıkayarak başlayın. Yıkamış olduğunuz sebzeleri jülyen şeklinde doğrayın. Jülyen doğradığınız sebzeleri zeytinyağında biraz yumuşayana kadar soteleyin. Yanında yoğurt ile ılık olarak servis edin.

Afiyet Olsun.

Taze Otlu Fırında Minik Kabak İçin Gerekli Malzemeleri
Yapılışı​ İlk önce taze otları ince doğrayın. Daha sonra kabakları kabuklarını soymadan orta kısımlarını dolduracak biçimde keserek içini boşaltın. Sonra sarımsakların kabuklarını soyun havanda dövün zeytinyağı içinde biraz soteleyin. İçine cevizde ilave ederek tam bir dakika kavurun. Ocaktan indirin üstüne karabiberi, otları, tuzu ve peyniri ilave ederek kabakların içini doldurun. Daha sonra 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 10-15 dakika kabakların üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }