{ "title": "Diyet Tavuk Yemekleri", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Diyet-Tavuk-Yemekleri-33737.jpg", "date": "19.01.2024 11:07:19", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Diyet Tavuk Yemekleri, bu diyet özellikle protein ağırlıklı olan bir diyet tipidir. Bu diyeti uygularken fazlası ile tavuk ve kırmızı et tüketilmesi gerekmektedir. Protein diyetinin en güzel yanı uzun süreli olarak tok tutma özelliğinin olmasıdır. Diyet tavuk yemekleri genellikle daha hızlı kilo vermenize yardımcı olmaktadır. Hazırladığınız tavuk yemekleri sizi hem daha tok tutacak hem de çok lezzetli yemekler tüketmiş olacaksınız. Diyet tavuk yemekleri protein fazlalığı ile yokluk etkisi yaratır, ancak yanında getireceği birtakım zorluklar görülebilir. Diyet tavuk yemeklerini genel olarak ızgarada ya da hiç yağ kullanmadan sade olarak pişirmelisiniz. İsteğe bağlı olarak tavuğu pişirirken yanında sivri yeşil biber, kırmızı papaya biber ve sarı biber ilave ederek pişirebilirsiniz. Ayrıca tavuk yemeklerinin üzerine piştikten sonra maydanoz ilave edebilirsiniz. Ayrıca diyet tavuk yemeğinin içerisine mantar ekleyerek de hem çok lezzetli hem de protein değeri çok yüksek olan lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Bu diyetin en önemli özelliği diğer diyetlere bakarak vücudunuz enerjisiz kalmayacak ve kendinizi zinde hissedeceksiniz.

Diyet Limonlu Tavuk Yemekleri İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Diyet Limonlu Tavuk Yemekleri Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü jülyen şeklinde uzunlamasına doğrayın ve kabın içine alın. Daha sonra üzerine yarım limon suyunu, kekik ve kırmızı pul biberi ilave edip karıştırdıktan sonra yarım saat kadar dinlendirin. Ardından hazırladığınız tavuk göğsünü yanmaz tavanın içinde kendi suyu ile pişirmeye bırakın. Tavuk hazır olduktan sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Soslu Kıyılmış Diyet Tavuk Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Soslu Kıyılmış Diyet Tavuğun Nasıl Yapılır?

Tencerenin içerisine tavuğu, balsemik sirkeyi, soya sosunu, tatlandırıcıyı, biber salçası ve suyu ilave edelim. Tavuğun kemikleri düşünceye kadar 1 ile 1,5 saat arasında pişirelim. Kemiğinden ayrılmış olan tavukları çatal yardımı ile kemiğinden ayıralım. Ardından servis tabağını içine alalım ve tencerede kalan suyundan bir yemek kaşığı üzerine gezdirelim. Daha sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }