{ "title": "Diyet Poğaça", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Diyet-Pogaca-42487.jpg", "date": "20.01.2024 13:00:31", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Diyet Poğaça, Diyet olan poğaça da önemli olan 3 beyazdan uzak durmak veya ölçülerini azaltmaktır. Bu nedenle beyaz un yerine çavdar, kepekli un, 7 tahıllı un veya tam tahıllı un olarak değiştirmeniz gerekir. Aynı zamanda poğaça hamuruna tuz katmak yerine, peynirin tuzu ile tatlandırmak, daha faydalı ve sağlıklıdır. Özellikle tansiyon hastalarının ve diyet yapan kişilerin poğaça tüketirken diyet poğaça tüketmelerine dikkat etmeleri gerekir.

Diyet Poğaça Malzemeleri
İçi için
Üzeri için
Diyet Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur yoğurma kabına bir adet yumurtayı kırarak, yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın. Daha sonra diğer malzemeleri de unu hariç, içine katarak iyice çırpın. Daha sonra bir süzgeç yardımı ile unu eleyerek içine katın ve diğer bir yandan kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar hamuru yoğurup toparlayın. Daha sonra iç harcı için, peynirle ince ince kıyılan maydanozu harmanlayın. Daha sonra hamurdan bir yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayıp daire gibi açın. İçine peynirli harçtan koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine teker teker belirli aralıklar ile dizin. Daha sonra silikon fırça yardımı ile diyet poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün. Daha sonra üzerine çörek otunu ve susamı da serperek önceden ısıtılan 190 derecelik fırında poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra fırından çıkardıktan diyet poğaçaları tepsiye aldıktan sonra beş dakika kadar dinlendirip ilk sıcağı gittikten sonra dilerseniz sıcak, dilerseniz de soğuk olarak tüketebilirsiniz.
" } ] }