{ "title": "Diyet Patlıcan Yemeği", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Diyet-Patlican-Yemegi-86196.jpg", "date": "20.01.2024 23:22:21", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Diyet Patlıcan Yemeği, Aşırı kiloların atılmasına kaynaklık eden hafif nitelikli bir yemek türüdür. Diyet listelerinde yer edinen bu yemek türü uygun koşullarda doğru yöntemle pişirilirse zayıflamaya yardım eder. Diyet patlıcan yemeği hususundaki önemli püf nokta yağ kullanımının en az seviyeye indirgenmesi olacaktır. Sağlıklı ve dengeli beslenme açısından vitamin ve mineral değeri yüksek olan bu gıda yeterli miktarda tüketildiğinde istenilen vücut yapısına ulaşılmasına yardımcı olur. Bu değerli diyet yemeği sindirim sisteminin çalışmasını sağlayarak hazmı kolaylaştırır. Bununla birlikte bağırsakların işlevini yerine getirip kabızlığı giderir. Öte yandan vücuttaki toksin maddelerinin atılmasına öncülük eder.

Diyet patlıcan yemeği denildiğinde akla sadece tek çeşit gelmemelidir. Bu hususta diyet kapsamında birçok türden patlıcan yemeği yapılabilir. Söz gelimi karışık sebzeli, yoğurtlu, bulgurlu, kıymalı ve bakliyat içerikli diyet patlıcan yemeğinin elde edilmesi mümkündür. Damak zevkine göre şekillenen bahse konu olan bu yemeğin içeriğine göre tercih sizlere kalmış. Şunu da belirtmek gerekir ki sağlıklı olarak kilo vermek için diyet patlıcan yemeği ile egzersiz hareketlerinin de destekleyici unsur olarak ele alınması fit bir görünüme kavuşulması amacıyla önem teşkil eder.

Diyet Patlıcan Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
Diyet Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

Soğanlar ince olarak doğranıp uygun bir tava içerisine alınarak üzerine zeytinyağı ilave edilip kavrulur. Daha sonra pembeleşen soğanların üzerine salça eklenip bir tur karıştırdıktan sonra kıyma eklenir. Ardından patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulup küp halinde doğranır ve soğanlarla birlikte kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Bu diyet yemeği aşırı olarak pişirilmez. Bu nedenle patlıcanlar tavaya yapışmadan az miktarda pişmesi yeterlidir. Bu aşamanın bitmesine yakın tuz ve kırmızı toz biber ilave edilip karışım yapılarak servis tabağına alınır. Son olarak da üzerine yoğurt dökülerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }