{ "title": "Diyet Menüsü", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Diyet-Menusu-98894.jpg", "date": "23.01.2024 06:57:25", "author": "okşan yalçın", "article": [ { "article": "Diyet Menüsü; Diyet yapmaya karar verdiniz ve bu konuda kararlıysanız bazı ayrıntılara da dikkat etmeniz gerekiyor. Uzman doktorlar günde en az 7 bardak su içmemizi gerektiğini söylüyorlar. Su, iştahınızı azaltarak kilo vermenize yardımcı olmaktadır. Vücut susuz kaldığında yağ hücrelerinin yakılması da zorlaşacağı için diyet yaparken bol sıvı tüketimine dikkat etmek gerekir. Diyet menüsünün yanı sıra düzenli spor da yapmanız gerekiyor.

1. Gün

Kahvaltı; Bir dilim tam çavdar ekmeği, bir dilim az yağlı beyaz peynir, birkaç adet zeytin (Siyah, yeşil fark etmez), domates, yeşil biber, salatalık, şekersiz açık çay.

Ara öğün; 2 adet ceviz.

Öğle; Zeytinyağlı sebze yemeği, cacık veya ayran.

Bir dilim tam çavdar ekmeği.

Akşam; Izgara balık, birkaç adet buharda pişmiş kuşkonmaz, zeytinyağlı salata, yarım muz, 3 adet ceviz.

2. Gün

Sabah; Bir dilim tam çavdar ekmeği, 50 gr lor peynir, zeytinyağlı kekik, taze fesleğen, domates, yeşil biber, maydanoz, şekersiz çay.

Ara öğün; Tarçınlı bir elma ve 2 adet ceviz.

Öğle; mercimek salatası (Yapılışı; 6 kaşık haşlanmış mercimek, domates, kuru nane, kekik, zeytinyağı ekleyerek karıştırın), bir dilim az yağlı beyaz peynir.

Akşam; 4 adet ızgara köfte, küçük porsiyon bulgur pilavı, cacık veya ayran, 1 adet armut ve 8 adet fındık.

3. Gün

Sabah; Bir dilim tam çavdar ekmeği, bir dilim az yağlı beyaz peynir, 2 adet ceviz, domates, yeşil biber, salatalık, maydanoz, şekersiz açık çay.

Ara öğün; 8 adet fındık, 2 adet kuru kayısı.

Öğle; 1 kâse sebze çorbası, zeytinyağlı çoban salata, az yağlı beyaz peynir.

Ara öğün; 1 kâse yağsız yoğurt, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 1 çorba kaşığı kuru üzüm.

Akşam; Izgara balık, börülce salatası, bol yeşil salata.

4. Gün

Sabah; 4 çorba kaşığı yulaf ezmesi, 1 bardak az yağlı süt, yarım dilim armut, 3 adet ceviz.

Öğle; 2 adet enginar, 1 kâse cacık, zeytinyağlı çoban salatası, bir dilim tam çavdar ekmeği.

Ara öğün; 1 dilim yağsız kek.

Aksam; 2 yumurta (1 sarı 2 beyaz kullanılan) ile yapılan menemen, 2-3 adet yeşil zeytin, bir dilim ekmek, bir dilim az yağlı beyaz peynir.

5. Gün

Sabah; 1 dilim tam buğday ekmeği, bir dilim az yağlı beyaz peynir, 2-3 adet yeşil zeytin, domates, biber, salatalık.

Ara öğün; 10 adet kuru yaban mersini, 3 adet ceviz.

Öğle; zeytinyağlı fesleğenli ve domates soslu haşlanmış makarna, zeytinyağlı yeşil salata.

Ara öğün; 1 bardak süt, 3 adet diyet bisküvi.

Akşam; sebzeli balık buğlama, 1 adet haşlanmış patates, zeytinyağlı yeşil salata, yarım muz.

6. Gün

Sabah; 1 dilim tam buğday ekmeği, bir dilim az yağlı beyaz peynir, domates, yeşil biber, maydanoz, 2 adet ceviz.

Ara öğün; 1 bardak ayran.

Öğle; Zeytinyağlı az peynir salata, bir dilim kepek ekmeği.

Ara öğün; yarım simit, bir dilim az yağlı peynir.

Akşam; bir porsiyon ızgara tavuk, buharda pişmiş brokoli, küçük porsiyon bulgur pilavı, zeytinyağlı yeşil salata, bir adet elma.

7. Gün

Sabah; 2 dilim kepek ekmeği, bir dilim az yağlı beyaz peynir, 1 adet haşlanmış yumurta, 2-3 adet yeşil zeytin, domates, yeşil biber, maydanoz.

Öğle; 1 kâse sebze çorbası, 1 adet kepekli kraker, bir dilim az yağlı beyaz peynir, yeşil salata.

Ara öğün; 1 küçük porsiyon sütlü tatlı.

Akşam; Mantarlı tavuk sote, 1 kâse mercimek çorbası, 1 dilim ekmek, zeytinyağlı salata, yarım armut, 3 adet ceviz.
" } ] }