{ "title": "Diyet Kısır", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Diyet-Kisir-39548.jpg", "date": "19.01.2024 15:26:36", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Diyet Kısır, Dengeli ve sağlıklı beslenme adına kısır yemeğine yağ eklenmeden bol sebzeli bir şekilde tükettiğinizde diyet programına yardımcı bir besin maddesi elde etmiş olursunuz. Bu hususta tahıl ürünlerinden olan bulgurun içerdiği vitamin ve mineral değerlerinin kısır yapımı ile vücuda alınmasıyla direnç artışı sağlanır. Ancak diyet kısırın belli bir oranın üzerine çıkmadan tüketilmesi gerekmektedir. Aksi halde vücutta şişlik yaratır. Mideye ve göze hitap eden diyet kısır tarifi için kolaylıkla temin edebileceğiniz ekonomik malzemelerle lezzetli bir gıda elde edilebilir. Kısır denilince bulgurun şişmanlattığı akla gelmektedir. Fakat bulgurun diyet kısır haline getirilip yağsız ve az miktarda tüketiminin yapılmasıyla kilo alımından ziyade sağlıklı kilo verilmesi sağlanır. Bu vitamin deposu niteliğindeki besin maddesiyle birlikte spor faaliyetlerinin yapılması kısa sürede zayıflamaya yardımcı olur. Doyurucu özellikte olan söz konusu bu gıda ana öğün olarak tek başına yeterlidir. Diyet yapılırken en az haftada bir defa bahsedeceğimiz kısır tarifine sofranızda yer vermenizi tavsiye ederiz.

Diyet Kısır İçin Gerekli Malzemeleri
Diyet Kısır Nasıl Yapılır?

Diyet kısır hazırlanışı hususunda ilk aşama bulgurun derin bir kap içerisine alınarak üzerine tuz ve 1 su bardağı kaynar su ilave edilip üzerine kapak kapatılır. Ortalama 15 dakika kadar bekletilerek bulgurun yumuşaması sağlanır. Diğer taraftan maydanoz, dere otu, yeşil soğan, salatalık, domates ve sarımsak ince bir şekilde doğranır. Daha sonra bulgurun içerisine salça, karabiber, kırmızı toz biber ve nar ekşisi eklenip karıştırılır. Ardından hazır hale getirilen sebzeler bu karışımın içerisine ilave edilir. Hazırlanan diyet kısır iyice karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }