{ "title": "Diyet Bisküvi", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Diyet-Biskuvi-94497.gif", "date": "21.01.2024 13:37:20", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "
Diyet Bisküvi, bisküvi genel olarak şeker, yağ, un ve yan malzemeler kullanılarak hazırlanan unlu mamullerden bir tanesidir. Tatlı ve tuzlu gibi birden çok çeşitte hazırlanabilir. Ancak bisküvi denilince ilk akla gelen şeker ile hazırlanandır. Karbonhidrat bakımından zengin içeriğe sahip olan bisküviler kalori bakımından da oldukça yüksektir. Ancak bisküvi içerisine konulan malzemelerden dolayı kalori miktarı değişkenlik gösterebilir. Bisküvilerin kilo aldırıp aldırmadığı üzerinde yapılan tüm araştırmalarda ortak karar bisküvinin kilo aldırıcı özelliğe sahip olduğu yöndedir. İçerisinde yer alan bol miktarda şeker acıkma sürecini kısaltarak daha çabuk açlık hissi yaratır. Ancak bazı durumlarda vücuttaki kan şekerini dengelemek için oldukça iyi bir alternatif olabilir. Eğer kişi düzenli diyet ve egzersiz programı uyguluyorsa bisküviler ara öğün olarak tercih edilebilir. Ancak bisküvinin içeriğinin diyete uygun şekilde ayarlanmış olması gerekir. Diyetlerde tüketilecek bisküvinin içeriğinde şeker ya da katı yağ bulunmaması gerekir.

Bazı kişiler sadece diyet bisküvi tüketerek diyet yapmaktadır. Bu oldukça yanlıştır. Uzmanlar tarafından tek tip beslenme hiçbir zaman tavsiye edilmemektedir. Bu durum vücudun diğer ihtiyaçlarının ihmal edilmesine neden olduğu için oldukça sağlıksızdır. Vücudun gün boyu alması gereken vitamin ve mineraller vardır. Bunların hiçbirisi tek bir bisküvi içerisinde bulunmaz. O nedenle diyet programlarında tercih edilen bisküviler her zaman için ara öğün olarak değerlendirilmedir.

Diyet bisküvi daha çok içerisinde yulaf ya da yulaf kepeği, kepekli ya da tam buğday un ve tatlandırıcılar kullanılarak hazırlanır. Yan malzemeler olarak protein değeri yüksek kuru yemişler ya kuru meyveler tercih edilebilir. Kepekli ve light bisküviler olarak marketlerde birçok çeşit bulunur. Günümüzde bu bisküvileri farklı aromalarda bulmak oldukça kolaydır. Ancak uzmanlar dışarıda satılan diyet bisküvilere çok fazla güvenilmemesi gerektiğini savunur. Hem sağlık açısından hem de içerisinde kullanılan malzemeler açısından diyet bisküviler bazen diyet programını bozabilir. O nedenle ara öğün ya da atıştırmalık olarak kullanılacak diyet bisküvinin evde hazırlanması daha mantıklı bir karardır.

Evde Hazırlanacak Diyet Bisküvi İçin Gerekli Malzemeleri
Diyet Bisküvi Nasıl Yapılır?

Derin bir kâse içerisinde yumurta, tatlandırıcı ve soya sütü konularak mikser yardımıyla iyice çırpılır. Köpük gibi bit kıvama ulaşınca içerisine yulaf ezmesi, buğday unu ve vanilya aroması ilave edilir. Bu aşamadan sonra mikser kullanımı yapılmadan yoğurma işlemine geçilir. Hamur kıvam bulunca içerisine yaban mersini ve ceviz içi de ilave edilir. Damak zevkine göre farklı bir kurutulmuş meyve de kullanılabilir. Kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve yağı azaltılmış kakao aralarında en çok tercih edilenidir. Fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt serilir. Hamurdan küçük bir parça alınarak avuç içinde yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir. Daha sonra servis edilir. Hazırlanan diyet bisküvi ister sıcak olarak ister ağzı kapalı bir kavanozda saklanarak daha sonraki günler için tercih edilebilir. Bayatlamayan bir bisküvi çeşididir. Kahvaltı ve öğlen yemeği arası ya da öğle ve akşam yemeği arası soya sütü ile tüketilebilir. Oldukça besleyici bir atıştırmalıktır. Her gün 2 tane tüketilmesinde bir sakınca yoktur.

Afiyet olsun.
" } ] }