{ "title": "Diyabet Diyeti", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Diyabet-Diyeti-15985.jpg", "date": "19.01.2024 07:10:13", "author": "Fatih tanış", "article": [ { "article": "
Diyabet diyeti, beslemenin diyabet tedavisinde yeri çok önemlidir. Diyabet diyeti kişinin içinde bulunduğu durumlar göz önünde bulundurarak, yaşam tarzını özellikle diyabet döneminde kullandığı ilaçlar, boyu, kilosu ve günlük olarak yaptığı fiziksel aktiviteler ve nasıl yiyip içtiği göz önünde bulundurarak yapılmalıdır. Tavsiye edilen diyabet diyetinde aşırı şekilde fazla yemeğe yüklenmek, kan şekerinin artmasına ya da az yemek ise kan şekerinin düşmesine sebebiyet verebilir. Bu durum sonucunda diyabet diyetinde denge bozulur. Günlük olarak belirlenen diyabet diyet listesi uygulanmalıdır. Özellikle diyabet diyetinde yemek, ilaç ve egzersiz üçgenin de diyabet çok rahat şekilde uygulanabilir.

Diyabet diyet nasıl uygulanır?

Diyabet hastalığından kurtulmak için normal olarak hayattan belirli bir prensipleri değiştirmek zorunluluğu vardır. Bundan dolayı bir kişi dolaylı olarak değil de doğrudan yaşam biçimini, beslenme tarzını değiştirmesi gerekmektedir. Çünkü diyabet hastalığı çok önem arz eden ve hayatı tehdit eden bir kronik hastalığıdır. Elbette ki diyabet rahatsızlığı için birtakım ilaçlar kullanılır. Bu ilaçların kullanımının dışında hastaya birtakım görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bunun başında da diyabet diyeti gelmektedir. Diyabet diyetini uygulayan kişi normal bir diyabet hastasından daha sağlıklı olup uzun ömürlü olabiliyor.

Diyabet diyetin uygulanışı

Ilk etapta fazla yemek yeme alışkanlığından vazgeçilmelidir. Çünkü fazla yemek kandaki şeker oranını yükseltir ve diyabet hastalarında olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bunun için az az yenilmeli ve öğünleri arttırarak yemek yenilmelidir. Mümkün Mertebe de her gün aynı saatlerde yemek yeme alışkanlığı olmalıdır. Diyabet rahatsızlığı yaşayan bir kişiler öğün atlamaları ve aynı zamanda ara öğünlere önem vermelidir. Gün içerisinde bol bol su tüketimini ihmal etmemelidir. Özellikle asitli içeceklerden, şekerli gıdalardan, hamurlu yiyeceklerden uzak durmalı, rakı, viski, bira şarap gibi içecekleri hayatımızdan çıkarıp atmalıyız. Yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı, pastane ürünleri olan börekler, kekler, çikolatalar gibi şeker ürünler yenilmemelidir. Çünkü bunlar diyabet hastaları için çok tehlikelidir.

Diyabet diyetinde neler tüketilmeli?

Çeşitli kalorilerde diyabet diyeti uygulanabilir. Ama biz 1400 kalorilik diyabet diyeti açıklamaya çalışalım.
" } ] }