{ "title": "Çilek Diyeti", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Cilek-Diyeti-58554.jpg", "date": "20.01.2024 07:02:54", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Çilek diyeti; Çilek, ağzı sulandıran enfes tadı ile vazgeçilmez olan meyveler arasında yerini alır. Tüm meyveler gibi çilek de doğal şifa kaynağıdır. Çilek; cilt sağlığına, göz sağlığına, kemik sağlığına, kolesterole, kansere, kalp sağlığına, saç sağlığına iyi gelen bir meyvedir.

Meyve ve sebzeler lif bakımından zengin olan gıdalardır. Kilo verme diyetlerinde lifli gıdaların tüketimi oldukça önemlidir. Lifli gıdalar uzun süre tok kalmayı sağladığı için kilo vermeye yardımcı olur. 1 porsiyon çilekte yaklaşık olarak 3-4 gram kadar lif bulunur. Ayrıca çilek; metabolizmanın hızlanmasına yardım eder, iştahı bastıran hormonun salgılanmasını sağlar, kan şekerinin yükselmesini önler, kilo verdiren hormonların düzenli çalışmasını sağlar. Çilek bu özelliklerinden dolayı uzun süre tok kalmaya yardım eder ve kilo vermenize yardımcı olur.

Çilek diyeti listesi

Çilek diyeti ile 3 gün içinde 2 kilo vermek çok kolaydır. Mevsiminde bu diyeti uygulamak çok daha sağlıklıdır fakat mevsiminde değil ise dondurulmuş çilek de kullanılabilir.

1. Gün

Kahvaltı; 250 gram çilek, küçük bir tane muz ve yarım yeşil elma ile hazırlanan meyve salatası.

Ara Öğün; 1 fincan demleme yeşil çay.

Öğle Yemeği; 150 gram çilek, 1 dilim tavuk göğsü, 100 gram salatalık, maydanoz ve 20 gram ceviz ile hazırlanan salata.

Ara Öğün; 1 fincan sütlü kahve.

Akşam Yemeği; 1 tane haşlanmış patates, 1 kâse ev yapımı yoğurt, 50 gram yağsız beyaz peynir.

Ara Öğün; Bir bardak ılık süt ve bir tatlı kaşığı toz tarçın karışımı.

2. Gün

Kahvaltı; 2 dilim tam buğday ekmeği, 1 dilim az yağlı beyaz peynir, 3 tane zeytin.

Ara Öğün; 1 fincan demleme yeşil çay.

Öğle Yemeği; 100 gram çilek, 1 tane domates ve 1 biberden oluşan salata, 1 kâse ev yapımı yoğurt, 1 dilim çavdar ekmeği.

Ara Öğün; 1 tane yeşil elma.

Akşam Yemeği; 1 tane haşlanmış patates, 1 kâse ev yapımı yoğurt, 50 gram yağsız beyaz peynir.

Ara Öğün; Bir bardak ılık süt ve bir tatlı kaşığı toz tarçın karışımı.

3. Gün

Kahvaltı; 250 gram çilek, 1 kâse yoğurt, 1 yemek kaşığı süzme bal.

Ara Öğün; 1 fincan demleme yeşil çay.

Öğle Yemeği; 200 gram kavun, 250 gram çilek ve yarım muz.

Ara Öğün; 1 bardak ayran.

Akşam Yemeği; 1 tane patates, 1 tane havuç ve 100 gram lahana ile hazırlanan sebze yemeği.

Ara Öğün; Bir bardak ılık süt ve bir tatlı kaşığı toz tarçın karışımı.
" } ] }