{ "title": "Bölgesel Zayıflama Diyeti", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Bolgesel-Zayiflama-Diyeti-12271.jpg", "date": "23.01.2024 03:20:27", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Bölgesel Zayıflama Diyeti, Türk halkı olarak en çok yakınılan bölgesel yağlanma sorunudur. Bölgesel zayıflama hem istikrar hem sabır hem de gayret gerektirir. Bölgesel zayıflamada en önemli nokta beslenme diyeti ve zayıflama kürlerinin yanı sıra egzersiz programı uygulamaktır. Bölgesel olarak genelde basen ve göbek bölgesi yağları eritme üzerine çalışmalar yapılır.

Bölgesel Zayıflama Diyeti Göbek Yağları Eritme

Göbek bölgesi yağlarından kurtulmak için her sabah 40 dakika tempolu, temiz havada yürüyüş yapılmalıdır. Ardından mekik hareketi 3 set 10 kez, bisiklet hareketi 3 set 10 kez yapılmalıdır. Bunun dışında göbek bölgesi yağlarını eritmek için besleme olarak;
Her sabah aç karnına bir bardak ılık limonlu su içilmelidir. Ardından yukarıda bahsedilen egzersizler yapılmalıdır. Daha sonra ılık bir duş alınmalı ve duşta iyice keseleme (Özellikle göbek bölgesine) yapılmalıdır. Daha sonra diyet programı uygulanmalıdır;

Kahvaltı; 1 tane yeşil elma ve 1 fincan yeşil çay.

Ara öğün; 2 dilim yağsız beyaz peynir.

Öğle Yemeği; Rokası bol bir salata, 1 porsiyon ızgara köfte.

Ara öğün; 3 ya da 4 adet badem.

Akşam Yemeği; 1 porsiyon sebze yemeği, sınırsız yeşillik.

Ara öğün; 1 kâse yağsız yoğurt içine 1 tatlı kaşığı toz tarçın, 1 tatlı kaşığı toz zencefil, 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal karıştırılır.

Bölgesel Zayıflama Diyeti Basen Yağları Eritme

Basen bölgesindeki yağlanmanın azalması için her gün 40 dakika tempolu yürüyüş yapılmalıdır. Ardından sandalye ile çömelme hareketi ve bacak kaldırma hareketlerini 3 set 10 kez uygulayın. Bunun dışında basen eritmek için beslenme olarak;

Kahvaltı; 1 su bardağı az yağlı süt, 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 2 yemek kaşığı müsli, 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu.

Ara öğün; 1 tane yeşil elma ve 3 tane ceviz içi.

Öğle Yemeği; 150 gram ızgara tavuk (Izgara köfte, balık, haşlanmış tavuk, haşlanmış patates), közlenmiş kırmızı biber, yeşil salata.

Ara öğün; 1 su bardağı az yağlı süt ve 4 tane siyah kuru kayısı.

Akşam Yemeği; 1 porsiyon semizotu yemeği (Ispanak, pırasa, taze fasulye, baklagil yemeği), 1 kâse ev yapımı yoğurt 8 tane orta boy çilek, 1 fincan rezene çayı.

Ara öğün; 8 tane orta boy çilek, 1 fincan rezene çayı.
" } ] }