{ "title": "Bebekler Nasıl Kilo Alır", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Bebekler-Nasil-Kilo-Alir-93979.jpg", "date": "20.01.2024 08:56:03", "author": "Elif BOLBOL", "article": [ { "article": "Bebekler Nasıl Kilo Alır; Her anne bebeğini dünya yüzüne getirdikten sonra, ilk andan itibaren bebeğini nasıl besleyeceği konusunda tereddüt yaşar. Kendine sıkıntı yaptığı için anne verimli bir şekilde süt salgılayamaz. İyi bir şekilde süt salgılayabilmesi için annenin moral ve motivasyonu yüksek olmalıdır. Bebeğin ilk altı ay gelişimi için anne sütü çok önemlidir. Çünkü bebeğin en fazla kilo aldığı ve büyüdüğü dönemler ilk bir yıldır. Bu yüzden anne sütü bebeğin kemik gelişimi, vücut direnci ve zekâ gelişimi için önemli besin kaynağıdır. Anneler genellikle kilo ve boy bakımından çocuklarını etrafındaki akranlarıyla karşılaştırmaya geçerler. Oysaki evet ne kadar çevresel faktör etkili ise genetik faktörlerinde etkili olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden anneler bu hususları dikkate alarak bebeklerine davranmalıdırlar. Altı aydan sonra bebeğe ek besine geçilebilir. Bu ek besinleri kendi isteğinize göre değil de bebeğin gelişim sürecini öğrenerek seçerseniz daha kısa süre de daha iyi gelişim olduğunu göreceksiniz.

Bebekler Nasıl Kilo Alır? Neler Yedirilmelidir?

Protein; Bebeğin kilo alması için protein kaynaklı besinler önemli besin içeriklerinden biridir. Eğer bebeğin yaşı tutuyorsa yumurta haşlaması verilebilir. Tutmuyorsa baklagiller yemeğinden kuru fasulye, nohut gibi yemekleri püre haline getirerek yedirilebilir.

Yoğurt; Bebeklerin kemik gelişimi ve kilo alması için katkısız, doğal, annenin kendi mayaladığı yoğurttan yedirilmesi gerekir.

Saf Meye Suları; Meyve suları vitamin ve mineral bakımından zengin içeceklerdir. Bebeğinizin hoşuna gidecek olan tada uygun taze sıkılmış meyve suyu veya cam rende de yapılmış olan püresi yedirilebilir.

Et Suyu; Eti iyi pişecek şekilde haşlayıp yedirmeniz ve suyuna ekmek doğrayarak çocuğunuza vermeniz kilo alımına neden olan besindir.

İnek Sütü; Bebeğiniz eğer sizi emmeyi bırakmışsa, süt ihtiyacını doğal ortamlarda yaşayan hayvanlardan karşılayarak elde edebilirsiniz. Burada önemli olan sütün çok iyi bir derecede kaynatılmış olması gerekir. Gerekli sterilizasyonu sağlamak için önemlidir.

Ceviz; Protein ve yağ oranı yüksek bir kuru yemiştir. Kalorisi çok yüksektir. Bu yüzden bebeklere iyi kilo aldıran besin kaynağıdır. Fakat cevizi bebeğinize 6. Aydan itibaren verilmelidir. Yediği yemeklerin içerisine blenderden geçirerek katılıp yedirmelisiniz.

Hurma; 200 gramında 546 kalori bulunur, bebeklerde kabızlığı giderici, kansızlığı tedavi eden, bağışıklık sistemini güçlendiren ve en önemlisi bebek için kilo aldıran besindir.

Kuru Meyveler; Bebeğinize 8-9. Aydan itibaren kuru meyve verilebilir. Enerji verir, kan yapıcı özelliği, kemik ve göz sağlığını koruyucu özelliklere sahiptir. Kuru meyveleri kaynar suya koyarak yumuşamasını sağlayın ve püre haline getirip bebeğinize yedirebilirsiniz.
" } ] }