{ "title": "Ayda 6 Kilo Verdiren Diyet", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/Ayda-6-Kilo-Verdiren-Diyet-58191.jpg", "date": "21.01.2024 17:46:09", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Ayda 6 Kilo Verdiren Diyet, Diyet yapmak zahmetli ve uğraştırıcı gelse de insan vücudu değerli olduğu için değer. Mükemmel yaratılmış olan insan vücudu her zaman korunmalıdır. Vücudu hoyratça kullanmak kısa zaman içinde hastalıkların uğramasına neden olur. Aşırı yemek yemek, devamlı sağlıksız beslenmek vücudun fonksiyonlarına ve işlevine zarar verir. Obez olmak yani fazla kilolu olmak hem sosyal hem psikolojik hem de bedensel açıdan insanı sorunlar ile boğuşmak zorunda bırakır. Bu nedenle yeterli ve dengeli beslenmeyi yaşamın bir seyri haline getirmek oldukça önemlidir. Bunun içinde önce var olan fazla kilolardan sağlıklı olacak şekilde kurtulmak gerekir. Hem beslenme diyeti hem egzersiz hem de yardımcı kürler ile fazla kilolardan kurtulmak mümkün.

Ayda 6 Kilo Verdiren Diyet, Bir hafta boyunca uygulanacak olan aşağıdaki diyeti bir ay boyunca uyguladığınız zaman bir ayda 6 kilo vermiş olacaksınız. Sabırlı, disiplinli ve düzenli olmak diyetin uygulanmasına oldukça önemlidir.

Pazartesi

Kahvaltı: Bir fincan yeşil çay ve tam buğday ekmeği ile hazırlanan kaşarlı tost.

Öğle yemeği: 1 kâse ev yapımı yoğurt, bir tabak kuru fasulye.

Ara öğün: 1 tane yeşil elma.

Akşam yemeği: 1 tabak bulgurlu pırasa yemeği ve 1 kâse ev yapımı yoğurt.

Salı

Kahvaltı: 1 su bardağı süt ve 4 kaşık kadar kuru meyveli müsli.

Öğle yemeği: 1 porsiyon ızgara köfte, bir bardak ayran ve bol yeşillikli salata.

Ara öğün: 1 fincan sütlü kahve.

Akşam yemeği: 100 gram kadar kepekli ve peynirli makarna.

Çarşamba

Kahvaltı: 1 su bardağı süt, 2 adet hurma ve 3 adet ceviz içi.

Öğle yemeği: Ton balıklı salata ve bir dilim kepek ekmeği.

Ara öğün: 1 avuç kadar badem.

Akşam yemeği: 1 tabak bulgurlu pırasa yemeği ve 1 kâse ev yapımı yoğurt.

Perşembe

Kahvaltı: 2 dilim tam buğday ekmeği, 2 dilim beyaz peynir ve bir adet salatalık, yeşillik.

Öğle yemeği: Tam buğdaylı salata ve bir su bardağı ayran.

Ara öğün: 1 avuç kadar kuru dut.

Akşam yemeği: 1 tabak taze fasulye ve bir porsiyon salata.

Cuma

Kahvaltı: Bir fincan yeşil çay ve tam buğday ekmeği ile hazırlanan kaşarlı tost.

Öğle yemeği: Tam buğdaylı salata ve bir su bardağı ayran.

Ara öğün: 1 porsiyon meyve salatası.

Akşam yemeği: 1 porsiyon taze balık ve salata.

Cumartesi

Kahvaltı: 2 dilim kepekli ekmek, bir tane haşlanmış yumurta ve bir fincan yeşil çay.

Öğle yemeği: 1 porsiyon tavuklu salata ve 1 dilim çavdarlı ekmek.

Ara öğün: 1 avuç kadar leblebi.

Akşam yemeği: 100 gram kadar kepekli ve peynirli makarna.

Pazar

Kahvaltı: 1 su bardağı süt, 2 adet hurma ve 3 adet ceviz içi.

Öğle yemeği: 1 tabak ıspanak yemeği ve bir kâse ev yapımı yoğurt.

Ara öğün: 1 su bardağı süt ve 4 kaşık kadar kuru meyveli müsli.

Akşam yemeği: 1 porsizyon ızgara köfte ve bir su bardağı ayran.
" } ] }