{ "title": "1000 Kalorilik Diyet", "image": "https://www.diyetler.gen.tr/images/1000-Kalorilik-Diyet-71894.jpg", "date": "23.01.2024 04:29:08", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "1000 Kalorilik Diyet, diyette önemli olan her zaman için ölçüdür. Bu nedenle 1000 kalorilik diyette yağ ve tuz oranlarına dikkat ederek diyet listesine oluşturmanız gerekir. Bir kişinin günlük kalori ihtiyacı 1200 kaloridir. Bu nedenle günde Sadece 1000 kalori alarak haftada 3 kilo vermek mümkündür. Böylelikle metabolizma nasıl olacak ve kısa sürede kilo vermeye başlarsınız. 1000 kalorilik diyet, uygularken sabah kahvaltısında 400 kalori öğle yemeğinde 300 kalori ve akşam yemeğinde de 300 kalori alarak günü 1000 kalori olarak tamamlamak gerekir. Besin değerlerini daha çoğunlukla yeşil yapraklı sebzelerden seçmek daha faydalı olacaktır.

1000 Kalori Diyeti Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu diyet uygulamasında kesinlikle paketlenmiş dondurulmuş ve işlenmiş hazır Gıdalara yer verilmemektedir. Aynı zamanda da asitli gazlı ve hazır içeceklerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Çünkü tüketilen bu hazır gıdalar 1000 kaloriyi geçmese bile vücut içinde metabolizmayı yavaşlatarak ve kilo vermenizi engelleyecektir. Bu nedenle 1000 kalori diyeti ne hesaplarken daha sağlıklı gıdalar tüketmeye özen gösterilmelidir. Çünkü kilo vermede en önemli şart tüketilen besinlerin kalorisi oranlarıdır. Çünkü 1200 kaloriden daha aşağı kalori tüketildiği zaman vücut yağ yakmaya başlayacaktır. Ayrıca ara öğünlerden kesinlikle uzak durulmalı ve öğün aralarından en az 4 saattir geçmesi beklenmelidir. Çünkü vücut 4 saat boyunca aç kaldığı zaman leptin hormonu adı verilen ve vücutta yağ yakımını sağlayan bir hormon salgılar. Bu hormon sayesinde kişi kısa zaman içerisinde kilo verecektir.

1000 Kalorilik Diyet Uygulaması

Sabah Kahvaltısı: Bir kibrit kutusu kadar az yağlı beyaz peynir 5 6 adet yeşil zeytin, salatalık ve domates, bir ince dilim kepekli veya tam buğday ekmeği sınırsız şekersiz çay.

Öğle Yemeği: 60 gram kadar kırmızı et balık veya tavuk ET ızgarada veya haşlanmış olarak pişirilmelidir. 1 su bardağı ayran, yağsız ve tuzsuz mevsim yeşillikleri bir ince dilim ekmek kepekli veya tam buğday unundan yapılmalıdır.

Akşam Yemeği: 8 yemek kaşığı sebze yemeği, yağsız ve tuzsuz olmalıdır. Bir kâse yağsız doğal ev yoğurdu, 4 yemek kaşığı pirinç veya bulgurdan yapılmış pilav sınırsız mevsim yeşillikleri ile hazırlanan salata.

2. Gün

Sabah Kahvaltısı: bir çay bardağı şekersiz çay veya şekersiz kahve, bir kibrit kutusu kadar taze yağsız ve tuzsuz beyaz peynir, salatalık, domates, 1 ince dilim kepekli tam tahıl veya yedi türlü tam tahıl ekmeği veya 2 adet galeta.

Öğle Yemeği: 60 gram kadar ızgara da pişmiş veya haşlanmış tavuk eti, kırmızı et ya da balık eti, bir küçük kutu ayran, mevsim yeşillikleri ile oluşan salata, yağsız ve tuzsuz olmalıdır. 1 ince dilim kepekli, çavdar veya tam tahıl ekmeği.

3. Gün

Sabah kahvaltısı: Sınırsız şekersiz çay veya bir fincan şekersiz kahve, bir kibrit kutusu kadar yağsız ve tuzsuz beyaz peynir, salatalık, domates, mevsim yeşilliklerinden oluşan salata ve bir ince dilim ekmek kepekli, çavdar veya tam tahıl ekmeğinden.

Öğle Yemeği: 1 kâse yağsız ve tuzsuz çorba, 8 yemek kaşığı sebze yemeği, bir kâse kaymaksız ve yağsız yoğurt mevsim yeşillikleri ile oluşan salata, 1 ince dilim kepekli çavdar veya tam tahıl ekmeği.

Akşam Yemeği: 1 adet yumurta büyüklüğünde ızgarada pişmiş kırmızı et, tavuk eti veya balık eti, 1 küçük boy haşlanmış patates, 1 su bardağı yağsız ve tuzsuz ayran, yağsız ve tuzsuz salata, 1 ince dilim kepekli, çavdar veya tam tahıl ekmeği.
" } ] }